Speltips inför Leipzig – Hoffenheim 25/2: Skruva ner förväntningarna

Spelbloggare Publicerat: 25 februari 2019

I samband med veckoskiftet ställs formstarkt mot formstarkt mot varandra i Bundesliga – RB Leipzig och Hoffenheim. Oddssättarna har dock höjt förväntningarna inför matchen till överdrivna nivåer, menar vi bestämt.

Annons:

En ny vecka tar vid och det blir att rivstarta med ett mycket, mycket spännande möte i det tyska fotbollsfinrummet. 20:30 är tiden och matchen visas bäst på Viasat Premium eller Viaplay.

Leipzig är ett av de lagen som stått bäst under kalenderåret 2019 och till följd av detta stärkt deras aktier i toppen av serien. Plats nummer fyra, den sista som leder ut i Champions League, har klorna satts i och flera konkurrenter underifrån spurtats ifrån. Därutöver finns känn på mer.

Dessutom är man klara för kvartsfinal i DFB Pokal, den inhemska cupen, och har på de fem senaste matcherna vunnit fyra samt kryssat en. Blott ett mål är insläppt i dessa, senast i 3-1-vinsten borta över Stuttgart.

Efter att ha avslutat 2018 på ett uruselt sätt, har även Hoffenheim fått pejl på det hela och nu avverkat fyra matcher utan förlust, två vinster och två kryss. Nästjumbon Hannover 96 krossades med tre mål mot noll för strax över en vecka sedan. Det stora utropstecknet kom däremot innan dess, när 0-3 hämtades in till 3-3 under den avslutande kvarten borta mot serieledande Borussia Dortmund.

Nollan hållen i 4/5 senaste matcherna

Bara för att formstarkt ställs mot formstarkt behöver det inte betyda att en överdrivet underhållande, för den som vill se mål, match är att vänta. Kanske kan det till och med betyda motsatsen?

Med det menar vi att båda parter lär ha en enorm respekt för varandra, deras kvalitéer och formkurvor. Att det kan stå och väga under perioder, utan att hänsynslösa tryck skapas mot det ena eller andra målet.

Glömmas bort ska heller inte att Leipzig hållit nollan i fyra av deras fem senaste matcher och släppt till försvinnande lite i matcherna. Hoffenheims matcher har varit av mer öppen karaktär, men nollan hölls ändock intakt sist de var i farten och här kommer mycket handla om vilka villkor Leipzig, på hemmaplan och som den vassare parten, ställer inför matchen.

En förhållandevis tät historia denna måndagsafton?

Under 3,5 mål spelas till fullt acceptabla 1,75x hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:30, måndag 25/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor::

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.