Speltips inför Mainz – Bayer Leverkusen 8/2: Rivstart väntar

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2019

Full fart framåt? Plattan i mattan? Tuta och köra? Ja, känslan är att det blir åka av redan i första halvlek mellan Mainz och Bayer Leverkusen på fredagskvällen.

Annons:

Den mycket trevliga traditionen med matcher från tyska Bundesliga på fredagskvällarna fortsätter och den här veckan är det mötet mellan Mainz och Bayer Leverkusen som står på schemat. Det känns på förhand som en match som faktiskt kan bjuda på någonting alldeles extra.

Det blir nämligen nästan alltid målrikt när Mainz och Bayer Leverkusen spelar mot varandra. De fem senaste matcherna med Mainz som hemmalag har slutat med minst tre mål. Det känns ganska logiskt med tanke på att det här i grunden är två synnerligen offensiva lag som båda – inte minst i hemmalagets fall – har vissa defensiva bekymmer.

I höstas vann Bayer Leverkusen det första ligamötet mellan lagen med 1-0 efter en märkligt defensiv match. Det tror vi knappast väntar här. Det må vara ett par månader sedan, men en form av motreaktion kan mycket väl vänta här. Det känns som att det kan explodera och då väldigt tidigt i matchen.

Bortalagets goda form öppnar matchen

Bayer Leverkusen har synnerligen stark form just nu och kommer senast från en vinst mot Bayern München i ligaspelet. Därefter har laget i för sig åkt ur tyska cupen efter en horribel insats mot FC Heidenheim, men det bortalag som spelade då var väldigt reservbetonat. Det går inte att komma ifrån.

I ligaspelet har laget sprutat in mål, tre mot FC Bayern och tre mot Wolfsburg veckan innan, sedan ligastarten igen i januari. Det bådar gott. Det faktum att laget nu är så pass formstarka målmässigt gör att vi litar på en offensiv approach även i det här mötet.

Mainz blandar och ger för fulla muggar. Sedan omstarten har laget bortaslagit (!) Stuttgart, vunnit hemma mot Nürnberg och blivit förnedrade borta mot Augsburg. Upp och ner. Vad vi alltid kan räkna med – i stort sett – är mål.

Här tror vi på en rivstart.

Över 1 mål asian handicap (första halvlek) splas till 1,66 gånger insatsen hos Bethard. Då får vi pengarna tillbaka om det bara blir ett mål i första halvlek.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 1 mål asian handicap (första halvlek)
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:30, fredag 8/2
TV:   viasatpremium logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.