Speltips inför Schalke 04 – Bayer Leverkusen 19/12: Viktigt möte i Bundesliga

Spelbloggare Publicerat: 19 december 2018

Schalke 04 borde få axla ett större favoritskap än vad oddssättarna menar inför onsdagens hemmamöte med Bayer Leverkusen, i en match som präglas av rejäl ångest.

Annons:

Ena klubben, Schalke 04, väntar Champions League-slutspelsfotboll och den andra, Bayer Leverkusen, dito i Europa League. Topplag förra året, med en uppenbar konkurrenskraft på den europeiska scenen även nu.

Men i Bundesliga? Där är situationerna desto dystrare. Båda hittas på den undre tabellhalvan, på plats 13 respektive 11. Finns så mycket mer att både önska och kräva. Är racet kört? För CL-platserna får man nästan slå fast att så är fallet, men det finns fortfarande en hel del mark att kunna forcera framåt på.

Ovisst är det också på formfronterna. Schalke spelade senast 1-1 när Augsburg besöktes och vann dessförinnan hemma över ryska Lokomotiv Moskva medan Bayer Leverkusen kommer från en 1-2-förlust mot Eintracht Frankfurt och dessförinnan hade vunnit två matcher efter varandra. Svårt att sätta fingret på var de står.

Fem spelare i Hamza Mendyl, Mark Uth, Breel Embolo, Franco Di Santo och Guido Burgstaller står som skadade och kommer missa matchen för Schalke. Gästerna har Lars Bender och Sven Bender osäkra för spel, medan Joel Pohjanpalo samt Panagiotis Retsos alltjämt är skadelistade.

Tydligare favoritskap

Känslan är klar: att Schalke 04 borde stå som större favoriter. Ganska klart.

Om man ska jämföra lagen just nu, ser de ungefär jämnstarka ut. Schalke 04 har skrapat ihop tre pinnar färre än motståndarna, men har också haft CL-fotbollen att bolla med seriespelet och det tar såklart på krafterna. Nu är det ett uppehåll innan slutspelet vankas och allt fokus kan riktas hit.

Den stora skillnaden inför matchen? Hemma-/bortafaktorn. Den blir av lite extra betydelse eftersom det är så pass svårskiljaktiga lag som möter varandra.

Anmärk väl att Schalke steppat upp rejält på hemmaplan den senaste tiden. Av de fem senaste är fyra vunna, ofta i dominant stil, och övrig match spelades mot ett så briljant Borussia Dortmund. Stärkande besked.

1,83 gånger pengarna får vi för Schalke att vinna matchen med försäkringen att få insatsen tillbaka om det skulle sluta oavgjort. Där ser vi värde minst tio och uppemot 15 punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Schalke +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 18:45, onsdag 19/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.