Speltips inför Schalke 04 – Mainz 05 20/9: 1X2-spel

Spelbloggare Publicerat: 19 september 2019

Mainz 05 plockade sina första pinnar för spelåret senast, men får det mest sannolikt tufft när de ställs mot ett formstarkt Schalke 04 på Veltins-Arena. Reser hem lottlösa?

Annons:

Fjolåret, det fundamentala fiaskot, är bara att radera från minnet. Nu hoppas Schalke 04 återförtjäna deras status som toppklubb i Tyskland och det finns potential för. Formkurvan pekar spikrakt uppåt och här värderas de ha toppchans till tre färska pinnar inkasserade.

Efter den knockout de åkte på hemma mot Bayern München för snart en månad sedan, 0-3, har Schalke visat prov på fantastiska kvalitéer i såväl 3-0-krossen av Hertha Berlin som 5-1-ditot av Paderborn. Alltså 8-1 i målskillnad på de två senaste matcherna och ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

Att plocka en trea i afton skulle underlätta och minska pressen inför de kommande matcherna, där blir matchandet betydligt tuffare. RB Leipzig på bortaplan är nästa uppgift. Helt annan typ av batalj att vänta då.

Starten som Mainz 05 fått på Bundesliga är illavarslande på alla sätt och vis – och därför var det i en kritisk situation som Hertha Berlin värjdes undan med två mål mot ett senast. Dessförinnan?

Freiburg – Mainz: 3-0
Mainz – Borussia M’gladbach: 1-3
Bayern München – Mainz: 6-1

Och addera på det en förlust mot Kaiserslautern (0-2) i DFB Pokal, den inhemska cupen. Kan man bygga vidare på fullpottaren senast, eller blir det tillbaka på ruta ett? Upp till bevis.

Annons:

Köpbara favoritspel

Det var med flyt som Mainz inte bara kunde inkassera årets första pinnar, utan också vinst, förra veckan. Här tror vi att det blir att hoppa tillbaka till ruta ett. Schalke 04 på Veltins-Arena, den blir lite väl svår. Väl?

Gillar starkt vad Schalke visat upp de senaste veckorna, matchen före samt efter uppehållet. 8-1 i målskillnad och nu vindarna har helt vänt. Hoppet om att de ska kunna bli en toppklubb åter väckts till liv. Med all rätt. Potentialen finns.

Och på pappret, spelare för spelare och position för position, värderar vi Schalke som den klart vassare parten. Gäller bara att fortsätta i liknande stil, få det kollektiva att klicka.

Med andra ord: klasskillnad och hemmaplansfördel. Då känns de vid första anblick något osexiga oddsen för favoritspelen faktiskt köpbara.

Gästerna har därutöver en skadelista med Stefan Bell, Jean Philippe Mateta, Dong-Won Ji, Aaron Seydel samt eventuellt Philipp Mwene. Bara Nabil Bentaleb saknas i Schalke. Litet frågetecken över Benito Raman.

Hos Coolbet får vi 1,72 gånger pengarna för den raka ettan. Det tas med en småförsiktig summa.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Schalke 04 vinner, rak etta
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, fredag 20/9
TV:  tv3sport logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: