Speltips inför Union Berlin – Bayern München 17/5: Överdriven favorit

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Vi tar oss till den tyska huvudstaden, Berlin, för möte mellan Union Berlin och serieledande Bayern München i helgens avslutande tillställning från Bundesliga. Till detta presenterar vi ett skrällbetonat speltips.

  hos coolbet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Du vet väl om att du kan se Bundesliga helt utan kostnad hos Unibet? Gratis stream hittas här! Regler & villkor tillämpas.

Tillbaka från ett uppehåll på två månader är det Union Berlin, med svenskanfallaren Sebastian Andersson i spetsen, och serieledande Bayern München som sätter punkt för helgen.

Som nykomlingar i förstadivisionen har Union Berlin verkligen stått starkt. De har ett bekvämt avstånd som håller dem ovanför bottenstriden, hittas i mittenskiktet och kan – i alla fall nu – spela utan större press på deras axlar.

Och Bayern? Innan fotbolls-Europa plötsligt islades hade de återtagit positionen som herre på täppan i Bundesliga. 25 omgångar in i det hela är de fyra pinnar ovanför Borussia Dortmund.

Observera dock att det här speltipset var skrivet samt publicerat före lördagens alla matcher. Oberoende på resultat i de matcherna är detta en som Bayern München förväntas vinna. Blir det en chans att rycka ifrån, eller bibehålla avståndet som funnits?

Till matchen saknar hemmalaget några viktiga pjäser i skadade Sheraldo Becker, Yonus Malli, Akaki Gogia samt avstängde Marvin Friedrich. Detta medan Bayerns skadelista är prydd av Philippe Coutinho, Niklas Süle samt Corentin Tolisso.

Union Berlin håller det tajt igen

Normalt ska Bayern München vinna en match som denna utan större problem. De är helt enkelt så pass mycket bättre och före uppehållet visade de på allvar framfötterna; hittade toppformen och har stärkt deras position i toppen av serien.

Och även om spelarna, förstås, kommer vara till fullo peppade inför matchen, kan tempot och touchen ha missgynnats av uppehållet – något som ökar ovissheten och kan vara mer problematiskt för den förande av parterna.

Det är trots allt Bayern München som ska storma framåt och Union Berlin som till största förmåga ska försöka täppa till bakåt. De speciella förutsättningarna menar vi talar till deras fördel, även om bortfavoritskapet alltjämt är att beakta som kraftigt.

Lagens omvända möte slutade i en knapp 2-1-vinst för serieledarna, så Union Berlin har i alla fall visat att de har kapaciteten till att hålla det tajt även mot Bayern München och även andra stora lag. Med en viss Sebastian Andersson, som under seriespelet stått för 11 fullträffar, finns också målpotential.

Så, litet bud på skräll?

Union Berlin spelas med +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max två måls marginal, spelar oavgjort eller vinner matchen – till 1,60 x insatsen hos spelbolaget William Hill.

Annons:
  Rygga spelet hos william hill – Få upp till 1 000 kr bonusspel!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Union Berlin +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,60
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00, söndag 17/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo