Speltips inför Werder Bremen – Mainz 05 17/12: Tungt bottenmöte

Spelbloggare Publicerat: 17 december 2019

Bundesliga bjuder på en spännande bottenmatch mellan Werder Bremen och Mainz 05 under tisdagen. Vilket lag går vinnande ur striden? Här: odds, statistik, startelvor – och såklart, speltips.

Annons:

Annons: Streama matchen gratis hos spelbolaget ComeOnoch få 500 kronor att spela för + 1 kg julgodis med bara en hundralapp insatt på kontot.

Lagen precis ovanför kvalplatsen är det som möter varandra – en fantastiskt viktig match, en som kan komma att forma bottenstriden i stora drag framöver.

Werder Bremen är det som ligger mest pyrt till inför matchen; en poäng bakom Mainz 05 och med blott två ner till kvalplatsplacerade Fortuna Düsseldorf. Ytterligare en till rött tabellområde. Känner av pressen, nu också med hemmaplansfördelen mot en bottenkonkurrent.

Någon höjdarinsats är det inte som de kommer från, dock – förlorade med de förnedrande tennissiffrorna 1-6 mot fotbollsjätten Bayern München. Dessförinnan förlorade de mot tabelljumbon Paderborn, på hemmaplan. Fyra av deras fem senaste med samma utfall, torsk.

Liknande var helgen för Mainz – mötte ett annat topplag, Borussia Dortmund, och föll med klara 0-4. Den första timmen stod de emot hyfsat, för att orken slutligen skulle tvina. Andra förlusten i följd efter ett par bättre resultat. Laget har i enskilda matcher varit utmärkt vassa, men i flertalet rena motsatsen. Sämst målskillnad i hela Bundesliga och överlägset flest insläppta mål; 38 stycken på 15 matcher.

Som om det inte vore tillräckligt ångestbetonat inför matchen, är det också två svårt skadeskjutna lag som gör upp. Werder Bremen saknar Ömer Toprak, Kevin Mölwald, Niclas Füllkrug, Joshua Sargent samt Sebastian Langkamp. Och Mainz? Danny Latza, Stefan Bell, Dong-Won Ji samt Jeremiah St. Juste. Eventuellt också Aaron Seydel, Philipp Mwene och Karim Onisiwo.

Annons:

Jämnare än oddsen antyder

Varken Werder Bremen eller Mainz 05 imponerar. Ganska jämnsvaga för närvarande, av oss att döma. Kommer från brutala förluster också, om än i tuffa matcher. Svårbedömt och svårtippat.

Av just den anledningen finner vi det missvisande att Werder Bremen är nedplitade som klara favoriter inför matchen – en som skulle kunna sluta exakt hur som helst, som förmodas bli tajt. Laget har fallit mot bottenkonkurrenter förut och det facto bara vunnit två av deras 12 senaste matcher.

Gästande Mainz var i deras tur i en uppåtkurva före de två förlustmatcher som de kommer från. Någonting litet på gång, eventuellt?

Mainz spelas med +0,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet om de vinner med uddamålet – till 1,86 gånger det investerade kapitalet hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Mainz +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,86
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, tisdag 17/12
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: