Speltips inför Wolfsburg – Leipzig 30/10: 25:e raka?

Martin Efvergren Publicerat: 29 oktober 2019

Ett Wolfsburg som tycks omöjliga att besegra tar emot ett formsvagt Leipzig i tyska cupen och här finner vi spelvärde i en högoddsare.

Annons:

Med sommarens träningsmatcher inräknade har Wolfsburg inte förlorat på 24 (!) raka matcher. Visserligen har man kryssat hälften av dessa matcher men kontentan blir, trots allt, att man är ruggigt svårslagna.

Inför det här cup-mötet har man spelat oavgjort i sina tre senaste tävlingsmatcher och i ligan innehar man en fjärdeplats efter 9 spelade omgångar.

Med en målskillnad på 11-5 är man också det målsnålaste laget i Bundesliga, vilket späddes ytterligare av att man, så sent som i söndags, spelade 0-0 hemma mot Augsburg.

Leipzig har därmed fått ett dygns längre vila då man spelade sin senaste match i lördags, i vilken man föll med 2-1 borta mot Freiburg.

Därmed förstärktes den vikande trend som Leipzig haft de senaste veckorna. Efter en fin inledning på säsongen har man halkat ner till en sjätteplats i tabellen, två poäng efter Wolfsburg.

Av de senaste 6 matcherna har man endast vunnit en (mot Zenit i förra veckans Champions League-omgång). Därutöver har man kryssat två och förlorat tre matcher.

Båda lagen dras med en del skador och det återstår att se hur man väljer att mönstra lagen till det här cup-mötet.

Hos hemmalaget finns Ginczek, Camacho, Schlager, Klinger, Mehmedi och Azzaoui på skadelistan. Hos bortalaget lär Kampl, Schick, Adams och Wolf saknas.

Annons:

Wolfsburg har Bundesligas tätaste defensiv

Trots Wolfsburgs svit på 24 raka matcher utan förlust och trots Leipzigs svaga form håller oddssättarna bortalaget som favoriter.

Till Leipzigs fördel hör att man har den bredare truppen och en högstanivå som är högre än Wolfsburgs samt att man haft ett dygns längre vila sedan helgens ligaomgång.

Men Wolfsburg är väldigt trygga i sin defensiva organisation och är, de facto, otroligt svårslagna just nu. Lagen möttes också i ligans näst senaste omgång i Leipzig – den drabbningen slutade 1-1.

Oddssättarna lutar också tydligt åt att det kommer bli en hel del mål i den här matchen. Samtidigt har det blivit har det blivit under 2,5 mål i 10 av Wolfsburgs 12 senaste matcher och Leipzig har bara gjort 6 mål på sina 6 senaste matcher.

Det går således, utan problem, att argumentera för att det finns spelvärde både i ett underspel samt i att Wolfsburg kommer klara minst oavgjort.

Med blott 5 insläppta mål i ligan har Oliver Glasners Wolfsburg Tysklands tätaste defensiv just nu och, trots en del skador och att förutsättningarna kan förändras något då detta är en cup-match, så tror jag att Wolfsburg kommer att göra det svårt för Leipzig.

Mitt spel blir därför att det kommer bli under 2,5 mål i matchen till hela 2.30 gånger insatsen hos Betfair Sportbook.

Annons:
  testa betfair spelbörs – få 450 kronor helt riskfritt!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Betfair Spelbörs
Spelstopp: 18:30, onsdag 30/10
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: