Speltips Köln – Hertha Berlin 12/5: Måstematch

Axel Sjödin Publicerat: 12 maj 2023

Hertha Berlin reser till Köln för att spela ännu en måstematch i deras kamp att ta klara sig kvar i Bundesliga.

Köln - Hertha Berlin

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Vi har redan fått se Schalke göra en mirakulös upphämtning med tre segrar på de fyra senaste matcherna och ännu är det inte för sent för tabelljumbon Hertha Berlin att försöka göra samma sak. Köln är ingen lätt motståndare, men har till skillnad från Hertha Berlin inte mycket att spela för under fredagens match.

Hertha stod inför en ödesmatch i den förra omgången då de välkomnade bottenkonkurrenten Stuttgart till Berlins Olympiastadion. De tog ledningen två gånger om och lyckades hålla undan i den andra halvleken och knep därmed en 2-1-seger som innebär tre tunga poäng och att de numera bara är tre poäng bakom just Stuttgart på kvalplatsen.

De hade inte mycket bollinnehav, men lyckades förhindra att Stuttgart fick några farliga chanser – något som inte hört till vanligheten den här säsongen. Då de möter nästjumbon Bochum på hemmaplan i nästa omgång har de chansen att kliva upp på samma poäng som lagen ovanför dem om allt vill sig väl, men det kan mycket väl komma att krävas poäng även mot Köln då de avslutar säsongen mot Wolfsburg borta. Hertha har verkligen ingen lätt uppgift framför sig, men den känns långt ifrån omöjlig.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stigande form för hemmalaget

Köln har dock börjat hitta formen under senare tid och lär inte vara sugna på att dela med sig av poängen på fredag. De har vunnit tre och kryssat en av sina fem senaste matcher, vilket är deras bästa poängskörd på länge efter en lång svacka. Intressant att notera är att samtliga vinster har kommit på bortaplan, men mot tabelljumbon ska de vara favoriter även hemma.

Senast kommer de från en imponerande seger borta mot Leverkusen och har nu i stort sett säkrat nytt kontrakt i Bundesliga efter att ha varit lite obekvämt nära bottenstriden under ett tag. Med tanke på att de tog en av Europaplatserna förra säsongen är det dock ett steg tillbaka, men Köln är trots allt långt ifrån något självklart inslag i den tyska högstaligan.

Inför matchen mot Hertha är de ganska klara favoriter, men det är alltid lurigt att spela emot bottenlag som kämpar med näbbar och klor för sin överlevnad, även om Hertha har vikt ned sig vid flera tillfällen tidigare. Målskyttet har dock inte varit några större problem för Hertha, det har snarare varit defensiven, och även om Köln saknar ett par långtidsskadade anfallare har även de lyckats producera en del mål under senare tid. Därmed lockar spelet på att båda lagen gör mål för 1.77 gånger pengarna hos Betinia i mitt tycke.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.77
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 12 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo