Speltips Leipzig – Borussia Dortmund 9/1: Rasim är tillbaka

Rasim Reiz Publicerat: 8 januari 2021

Rasim Reiz rekar inför lördagens tunga möte i Bundesliga mellan RB Leipzig och Borussia Dortmund den 9 januari 2021.

RB Leipzig - Borussia Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lördagens finaste match hittar vi i Bundesliga där Borussia Dortmund gästar RB Leipzig.

Tabelltvåan Leipzig är i kalasform och här är man väldigt sugna på att ta över serieledningen från Bayern München som överraskande tappade 0-2 till 3-2 mot Borussia Mönchengladbach. Den goda formen kommer dock få bekänna färg då man till den här matchen saknar en hel del spelare. Nkunku, Konate, Kluivert, Szobozlai.

Att ha såhär många spelare borta påverkar alltid såklart, med defensivt viktiga pjäser tror jag Dortmund kan såra gästerna om man har rätt skärpa i avsluten, och någon som brukar ha det är norrbaggen Håland. Senast Leipzig förlorade på hemmaplan i Bundesliga var just mot Dortmund.
Leipzig har verkligen imponerat under den här säsongen, man gick vidare i Champions League och där ställs man emot tuffast möjliga motstånd i form av fjolårets vinnare Liverpool.

Borussia Dortmund kommer till den här matchen med en kassaskåpssäker vinst mot Wolfsburg med 2–0 och man klamrar sig fast i toppskiktet i Bundesliga. Man har nästintill full trupp tillgänglig med endast Hazard som en nyckelspelare borta. Det finns en rejäl bredd i den talangfulla truppen och framåt med Håland-Reus-Sancho tillbaka kan det bli åka av för kvällens svagare Leipzig.

Dagens bästa speltips

Jag tror vi får sen en öppen matchbild som oftast när dessa lag spelar, två lag som går framåt och bjuder på en hel del mål som många gånger förr och när Bayern tappar poäng så är det ypperligt tillfälle att klättra i tabellen för båda lagen. Dortmund som bekant har bytt tränare bör komma till matchen med en hel del energi och vilja att hitta en riktig formtopp när den andra delen av Bundesliga drar igång.

Tittar vi på spelmarknaden så är Leipzig favoriter, men med tanke på skadeläget och historiken man har mot Dortmund, faktiskt inte slagit gästerna på 3 år så vill jag nog säga att det finns en del spelvärde i Dortmund.

Jag kommer dock kika mer på målspelet i den här matchen, där vi verkligen har alla förutsättningar för en målrik match, med offensivt bra spelare, ett skadeskjutet Leipzig och ett Dortmund som många gånger släpper in mål.

Kvällens spel blir över 2,5 mål i matchen till 1,77 hos CampoBet. Det är väldigt bra odds med tanke på förutsättningarna vi har inför matchen!

Hoppas vi på en rejäl underhållning ikväll och glöm inte att ta hand om varandra där ute!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,77
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 18.30, lördag 9 januari 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: