Speltips Leipzig – Freiburg 7/11: Klart favoritskap

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

RB Leipzig är det klart bättre laget och nu har den tyska maskinen kommit igång. Därmed bör man slå Freiburg i Bundesliga den 7 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det börjar sätta sig även i den tyska fotbollen och efter att alla de stora lagen förlorat en varsin match är det alltmer vinster som gäller för de stora giganterna. På senare år känns det som att RB Leipzig har cementerat sin plats som ett av de här storlagen allra längst upp i toppen, det måste man ta och säga.

Att man dessutom är en maktfaktor i Europa påvisades tydligt när man kunde slå PSG med 2-1 på hemmaplan senast och då avgjorde Emil Forsberg med ett straffmål. Det var skönt efter två raka förluster, varav en i CL och en i Bundesliga.

Nu gäller man som favoriter hemma mot Freiburg – och en vinst gör att man skulle kunna haka på i toppen på allvar.

Efter att ha vunnit en av matcherna precis i början av säsongen har det varit betydligt tyngre för Freiburg på slutet och nu har man sex raka matcher utan vinst, och hela fyra förluster på dessa sex matcher. Det säger sig själv att det blir svårt att studsa upp i tabellen.

Nu ligger man på plats 13 och det låter kanske inte så illa, men kom då ihåg att Bundesliga bara består av 18 lag och att man därmed bara har ett par placeringar ner till nedflyttningsplatserna och att man dessutom har en nedåtgående trend som gör att det snabbt kan rasa ytterligare.

RB Leipzig är för bra

Lukas Klostermann och Konrad Laimer har inte kunnat göra sig själva rättvisa under säsongsinledningen, och spelarna finns inte med i laget inför den här matchen heller. Kevin Kampl, Marcel Halstenberg och Tyler Adams står alla som osäkra kort inför den här matchen. Där pratar man om att det är troligast att den sistnämnda spelar.

Däremot är det tydligare att Nordi Mukiele och Amadou Haidara återvänder till spel här. Huruvida det blir i startelvan återstår att se.

Emil Forsberg har, om vi nu ska slå oss an det svenska perspektivet, fått ordning på sitt spel igen och är plötsligt en viktig pjäs för RB Leipzig igen. Svensken stod för en stark insats senast i Champions League och väntas ta en viktig roll här också.

I bortalaget Freiburg har man Mark Flekken och Janik Faberer sagts vara utanför laget. Å andra sidan har man klarat sig utan dessa båda ett bra tag.

RB Leipzig -1,25 (asian handicap) spelas till 1,75 gånger smeten hos Betsson.

RB Leipzig - Freiburg

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: