Speltips Leipzig – Gladbach 27/2: Tungt möte

Simon Pålsson Publicerat: 27 februari 2021

RB Leipzig har slagläge att konkurrera om ligatiteln, men måste gå för att vinna varje match i avslutningen på årets Bundesliga. Nu väntar Borussia Mönchengladbach.

RB Leipzig - Borussia Mönchengladbach

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

RB Leipzig har med tolv omgångar kvar att spela inte mer än två poäng upp till serieledningen i Bundesliga och kan faktiskt göra upp med Bayern München hela vägen in i mål, men för att så ska bli fallet behöver RB Leipzig rada upp vinster.

Nu spelar man mot ett Borussia Mönchengladbach som har Europa inom räckhåll, men vars form, inte minst i den egna offensiven är deppig.

För ett par veckor sedan stod det klart att Marco Rose väljer att lämna Borussia Mönchengladbach redan till sommaren och att han därmed gör klart för framtiden mitt i en pågående säsong.

Tränaren hade en klausul i sitt kontrakt som gav honom möjligheten att bryta för att skriva på för en konkurrerande klubb i vinter. Efter att ha uppvaktats av Borussia Dortmund valde han helt enkelt att skriva på för den tyska storklubben och därmed lämnar han Gladbach i sommar.

Med andra ord har Borussia Mönchengladbach nu en huvudtränare som inte har för avsikt att stanna mer än i ett par månader till. Det är knappast optimalt. Det har också fått stora effekter på motivationen i laget, vad det verkar, och man radar nu upp förluster i alla möjliga tävlingar som man är med i.

Högt odds i Bundesliga

En fördel för Borussia Mönchengladbach inför den här omgången och helgen är att man inte direkt har några skadeproblem, utan att det som tidigare var ett skadeutsatt lag ser allt mer ut att vara ett fullt lag och en full trupp.

Med det sagt finns det viss osäkerhet kring Denis Zakaria och Jonas Hofmann.

Egentligen kan man säga att RB Leipzig har lidit av liknande problem och inte minst stjärnan Emil Forsberg har varit skadad. Men enligt rapporter är han redo för spel igen. Men rimligen tänker man inte spela honom från start, eller en full match, här.

RB Leipzig är i mina ögon ett bättre fotbollslag just nu och har inte minst spelat en mycket bra defensiv fotboll i Bundesliga den här säsongen.

RB Leipzig vinner mot noll spelas till 3,00 gånger såsen hos Betfair.

  Rygga spelet hos betfair – Hämta 100 kronor riskfritt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner och håller nollan
Odds: 3,00
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:30, lördag 27 februari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo