Speltips Mainz – Leipzig 15/8: Överdrivna favoriter

Axel Sjödin Publicerat: 13 augusti 2021

Forsbergs RB Leipzig inleder säsongen mot ett coronadrabbat Mainz 05 på MEWA Arena.

Mainz - Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Förra säsongen var det Leipzig som var den stora utmanaren till Bayern München om titeln och man hängde länge kvar i titelstriden som såg ut att bli spännande. Men avståndet ökade bit för bit och tillslut var det inte ens nära då Bayern avslutade säsongen med 78 poäng jämfört med Leipzigs 65. De höll nätt och jämnt kvar i andraplatsen med en poängs marginal ovanför Dortmund.

Efter fjolårssuccén blev de dock av med sin unga tränare Julian Nagelsmann som tagit över Bayern München inför den stundande säsongen. Det kom dock knappast som överraskning för Leipzig och man har haft tid på sig att förbereda en ersättare. Jesse Marsch från Red Bull Salzburg hämtades därmed in snabbt efter Nagelsmanns sorti.

Amerikanen har nu gjort en turné bland Red Bull-lagen nu då han började med New York Red Bulls och även har varit assisterande tränare i Leipzig. Han är med andra ord bekant med deras spelfilosofi sedan tidigare.

Marsch är dock inte det enda nya ansiktet i klubben då det varit ganska stor omsättning på spelare. Ibrahima Konate, Hannes Wolf och Dayot Upamecano har alla lämnat och både Alexander Sörloth och Marcel Sabitzer ryktas ut. Den sistnämnde hade varit ett stort tapp för klubben.

Men pengarna de tjänat hittills har återinvesterats i klubben. Andre Silva har hämtats in från Frankfurt där han stod för en strålande säsong senast med 28 mål i ligan och i defensiven har Josko Gvardiol och Mohamed Simakan hämtats in för att ersätta de som lämnat.

SVERIGES BÄSTA SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning och kommit fram till det faktum att hårdsatsande CampoBet är det bästa spelbolaget i Sverige just nu. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mainz kan vara starkare än vad folk tror

Hos hemmalaget har det varit betydligt tystare på värvningsfronten och de går in i den nya säsongen med i stort sett samma lag som i våras med ett par icke nämnvärda undantag. Såsom de presterade under vårkanten så kan det nog vara ett klokt val då Mainz stod för en helt otrolig prestation.

Med halva säsongen spelad låg de nämligen på 7 poäng efter 17 matcher och allting såg helt hopplöst ut för Mainz, men då tog de in danske Bo Svensson på tränarbänken som utförde underverk med truppen. På de resterande 17 matcherna tog laget 32 poäng, vilket är i klass med de absoluta topplagen i serien.

Det är svårt överdriva hur galen vändningen är och det som Svensson gjorde med laget saknar nästan motstycke i modern tid i Bundesliga. Hans första match som tränare var faktiskt just här mötet mot Leipzig hemma som de vann med 3-2 och senare lyckades de även återupprepa samma bedrift mot självaste Bayern München.

Mainz hade kanske kunnat vara en tuff premiärmotståndare för Leipzig, men inför mötet så är det annat som stått i fokus. COVID-19 har nämligen brutit ut i truppen för hemmalaget och tre spelare har blivit smittade. Klubben har ännu inte avslöjat samtliga namn, men laget har inte kunnat träna som vanligt inför premiären då de tvingats ställa in vissa träningspass.

Karim Osiniwo är en av spelarna som är smittade, men utöver det så vet vi inte riktigt. Med bakgrund av coronautbrottet så är oddsen väldigt låga på Leipzig, nästan överdrivet. I och med att Leipzig gjort flera förändringar i backlinjen inför säsongen och att Mainz sett bra ut under försäsongen så skulle ett BLGM-spel här kunna vara intressant. För 1.83 hos Campobet är det klart spelvärt i min bok.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.83
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: