Speltips Mainz – Leipzig 23/1: Emil Forsberg igen

Simon Pålsson Publicerat: 22 januari 2021

Emil Forsberg dominerade senast och tog tre poäng åt sitt RB Leipzig, som nu lär städa av bottenlaget Mainz 05 i Bundesliga.

Mainz 05 - RB Leipzig

för nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är ett minst sagt ensidigt möte som mycket väl kan vänta på lördagen, när Mainz 05 spelar hemma mot RB Leipzig, som på senare tid har valt att spela med den svenske landslagsstjärnan Emil Forsberg som ensam anfallare.

Emil Forsberg har hittat en väldigt stark profil i den rollen och inte minst senast var han tungan på vågen när laget återigen tog tre viktiga poäng och vann med 1-0. Emil Forsberg blev matchens enda målskytt och var dessutom dominant i själva spelet.

Det har gjort att Emil Forsberg nu får alltmer beröm i tyska tidningar igen och hela den här säsongen gäller faktiskt som lite av en revansch.

Robin Quaison har egentligen motsvarande roll i Mainz 05, men det är betydligt tyngre att agera ensam anfallare i det laget och med den truppen. Understödet är mil sämre och det visar sig inte minst på resultaten.

Med sju poäng efter halva säsongen spelad går detta Mainz 05 med en ganska säker degradering och då vågar jag lova att det ska mycket till för att den AIK-fostrade talangen blir kvar.

Emil Forsberg vinner svenskkampen

Med andra ord är det lite av en svenskkamp som nu väntar på lördagen, även om jag tror att andra spelare också kan bli avgörande till fördel för RB Leipzig i matchen.

Men att det är RB Leipzig som gäller som favoriter råder det ingen tvekan om – och för min del vill jag gärna nämna det faktum att bortalaget har släppt in klart färst mål av samtliga lag i Bundesliga den här säsongen. Det är en styrka som många glömmer att detta lag har.

Tänk också på att Mainz 05 fortsätter att visa horribel form och har förlorat 12 av sina 17 spelade matcher hittills. Nu när exakt halva säsongen alltså är spelad.

RB Leipzig vinner och håller nollan spelas till makalöst höga 2,62 gånger smeten hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter i bonus!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner mot noll
Odds: 2,62
Bolag: bet365
Spelstopp: 15:30, lördag 23 januari 2021
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: