Speltips Mainz – Leverkusen 18/2: Bortalag i målstim

Martin Efvergren Publicerat: 18 februari 2022

FSV Mainz 05 tar emot ett formstarkt Bayer Leverkusen i den 23:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 18 februari 2022 med avspark kl 20:30.

Mainz – Leverkusen

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

FSV Mainz 05 har svarat för en ganska bra säsong så här långt. Efter 22 spelade matcher har man tagit 31 poäng, vilket ger en nionde plats i Bundesliga för närvarande. Så mycket mer än så kan man inte begära av dansken Bo Svensson och hans manskap.

I lördags spelade Mainz 1-1 borta mot Freiburg och dessförinnan slog man Hoffenheim med 2-0 på hemmaplan. Man har därmed två segrar, ett kryss och en förlust på de fyra senaste ligamatcherna.

Topplaget Bayer Leverkusen innehar tredjeplatsen i Bundesliga och har den senaste tiden tagit upp jakten på Dortmund och FC Bayern i toppen. Man har nämligen inlett det här året på nästan bästa tänkbara sätt. På de fem ligamatcher man har spelat sedan årsskiftet har man tagit fyra segrar och ett kryss.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Leverkusen

Bayer Leverkusen kommer från fyra raka segrar och totalt har man gjort hela 16 mål på dessa matcher. I lördags besegrade man Stuttgart med 4-2 hemma och i matchen dessförinnan slog man till med en 5-2-seger på bortaplan mot Dortmund.

Gerardo Seoane tog över Leverkusen i somras och har verkligen fått fart på offensiven. De är just nu väldigt underhållande att se på. De öser in mål framåt och kan de fortsätta på det här spåret kan de mycket väl utmana om en än bättre placering än trea.

Det har bjudits på målkalas i nästan alla Leverkusens matcher den senaste tiden, men när Mainz och Leverkusen möttes i september blev det bara ett mål. De sistnämnda vann då på hemmaplan med 1-0.

Bo Svenssons Mainz är välorganiserade och ofta svårslagna, men de är ganska långtifrån den högstanivå som Leverkusen besitter. Hos spelbolagen är förutsättningarna emellertid jämna inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.23 gånger insatsen.

Patrick Schick har gjort 19 mål på 19 ligamatcher för Leverkusen, men av de 16 mål som laget gjort på de fyra senaste matcherna har han bara gjort två. Leverkusen har med andra ord ett flertal andra offensiva hot.

Leverkusen har gjort minst två mål i 9 av deras 10 senaste ligamatcher. Mitt spel på den här matchen blir att Leverkusen gör över 1.5 mål till 1.85 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Leverkusen över 1.5 mål
Odds: 1.85
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 18 februari 2022
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: