Speltips Mainz – Mönchengladbach 5/11: Jämna förutsättningar

Martin Efvergren Publicerat: 5 november 2021

Det är jämna förutsättningar när Mainz 05 tar emot Borussia Mönchengladbach i den elfte omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 5 november 2021 med avspark kl 20.30.

Mainz – Mönchengladbach

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Mainz 05 har fått en bra start på säsongen i Bundesliga. Efter tio spelade matcher har man tagit 16 poäng vilket ger en delad femteplats i tabellen.

I lördags besegrade man Arminia Bielefeld med 2-1 på bortaplan och därmed kommer man till det här mötet med tre raka segrar bakom sig. Dessförinnan hade man slagit ut Arminia Bielefeld i tyska cupen efter avgörande under förlängning och i den näst senaste Bundesliga-omgången slog man Augsburg med 4-1 på hemmaplan.

Mainz lär således komma med en god känsla till den här matchen mot ett Borussia Mönchengladbach som är två poäng bakom i det jämna mittenskiktet av tabellen.

Mönchengladbach inledde säsongen ganska knackigt och hade bara tagit fyra poäng efter de första fem omgångarna. Därefter har man ryckt upp sig och trenden ser nu klart mer positiv ut.

Framförallt svarade man för en osannolik överkörning av Bayern Munchen i tyska cupen för en dryg vecka sedan. I en match där de flesta nog snarare hade tippat det omvända vann Mönchengladbach med hela 5-0. I söndags besegrade man sedan Bochum med 2-1 i Bundesliga.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrika matcher på sistone

Det skiljer alltså bara två poäng mellan Mainz och Mönchengladbach i tabellen och båda lagen har vunnit sina senaste matcher. Förra säsongen placerade sig de här lagen till i mittenskiktet av tabellen och mycket tyder väl på att de kommer vara mittenlag även den här säsongen.

Det återstår förstås att se men här och nu är förutsättningarna väldigt jämna. Det speglar sig inte minst i oddssättningen inför den här matchen. Här är det generellt helt jämnt skägg i fråga om vilka som kommer att gå segrande.

Senast lagen möttes vann Mainz i Mönchengladbach med 2-1. Men Mönchengladbach vann det första mötet i Maniz med 3-2 och dessförinnan hade de fyra raka segrar i inbördes möten.

I den här målrika ligan som Bundesliga är har Mainz och Mönchengladbach snarast utmärkt sig i motsatt riktning. Totalt sett har de varit två av de mindre målglada lagen så här långt.

Tittar vi på senaste matcherna är trenden dock en annan. I Mainz fall har det gjorts över 2.5 mål i de 5 senaste matcherna. Vad gäller Mönchengladbach har det gjorts över 2.5 i 3 av de 5 senaste matcherna och på de två senaste matcherna har man sammanlagt gjort 7 mål.

Mycket talar för att det här kommer bli en jämn tillställningen och vilka som drar längsta strået känns ovisst. Jag tror på en match mellan två lag som kommer gå för segern och att matchbilden kan bli ganska öppen. Mitt spel blir därför att det kommer göras över 2.5 mål i den här matchen till 1.75 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:30, fredag 5 november 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: