Speltips Mainz – Schalke 04 5/5: Mycket på spel

Axel Sjödin Publicerat: 5 maj 2023

Mainz behöver tre poäng i jakten på Europaplatserna när de möter ett Schalke 04 som kämpar för ett nytt kontrakt.

Mainz - Schalke 04

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det finns fortfarande mycket att spela för i de fyra sista omgångarna för både Mainz och Schalkes del. Mainz har tappat lite mark i kampen om de sista Europaplatserna, men har fortsatt en poäng upp till Wolfsburg sjunde och tre upp till Leverkusen på sjätteplats. Schalke har i sin tur gjort ett ryck i botten och har fått förnyat hopp om att kanske kunna klara sig kvar i Bundesliga till nästa säsong.

Mainz förlorade en oerhört viktig sexpoängare i den förra omgången då de föll med 0-3 borta mot Wolfsburg och därmed fick se sig passerade av sina motståndare. Även om det är en tuff bortamatch så kom resultatet trots allt som lite av en förvåning då Mainz verkligen har varit i fin form under våren. De hade tio raka matcher som obesegrade inför den förra helgen och hade så sent som helgen dessförinnan slagit Bayern München hemma med 3-1.

Då de har två tuffa bortamatcher mot Dortmund och Frankfurt kvar på spelschemat så gäller det verkligen att de plockar tre poäng mot bottenlagen Schalke och Stuttgart i deras två sista hemmamatcher ifall de vill ha någon chans att nå ut i Europa till nästa säsong. De går in som klara favoriter på fredag, men de kommer att möta ett vilt kämpande motstånd, vilket aldrig är enkelt.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Schalke har återfått lite hopp

Storklubben från Gelsenkirchen såg så gott som klara ut för Bundesliga 2 för ett litet tag sedan, men efter två segrar i deras tre senaste matcher så har de närmat sig Bochum och har nu bara en poäng upp till säker mark. Det blev oerhört dramatiskt i deras senaste vinst mot Werder Bremen, där de låg under i stort sett hela matchen innan de lyckades pricka in en sen kvittering och därefter ett avgörande i den 92:a minuten.

Med så mycket på spel lär Schalke utan tvekan känna sig stärkta av de senaste veckornas resultat, vilket de lär behöva inför de återstående fyra matcherna. De ställs mot tufft motstånd i samtliga matcher, först Mainz borta, Bayern München borta, Frankfurt hemma och Leipzig borta – på papperet är det fyra förluster och de kan mycket väl vara tvungna att ta poäng mot Mainz för att ha någon chans.

Båda lagen behöver tre poäng i nuläget, vilket får mig att tro att detta kan bli en rätt öppen match. Schalke har spelat flera målrika matcher på senaste och har släppt in en hel del mål. I deras senaste bortaförlust mot Freiburg förlorade de till exempel med klara 0-4. De har släppt in minst två mål i fyra av deras fem senaste matcher och ett överspel har fullt godkända odds här för 1.77 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta 500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 20:30, fredag 5 maj
TV: 
Stream:  viaplay logo