Speltips RB Leipzig – Bochum 2/10: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 1 oktober 2021

RB Leipzig har inlett säsongen knackigt men när man tar emot VFL Bochum i den sjunde omgången av Bundesliga är man ändå storfavoriter. Matchen spelas lördagen den 2 oktober med avspark kl 18.30.

RB Leipzig – Bochum

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nye tränaren Jesse Marsch tycks inte riktigt lyckas få styr på sitt RB Leipzig. Man kommer visserligen från en väldigt fin insats i den senaste omgången av Bundesliga där man besegrade Hertha Berlin hemma med 6-0 – men i veckan åkte man på en ny förlust hemma mot Club Brugge i Champions League.

Emil Forsberg gjorde mål på straff då RB Leipzig tog sin andra seger för säsongen förra helgen. Dessförinnan spelade man 1-1 borta mot FC Köln och totalt står man på sju poäng efter sex omgångar i Bundesliga.

Chanserna till avancemang från en CL-grupp med PSG och Man City såg inte goda ut på förhand och i och med förlusten Club Brugge i tisdags ser läget direkt omöjligt ut.

RB Leipzig famlar efter stabilitet i Marschs nya spelsätt. Lägstanivån behöver höjas om man inte ska tappa alltför mycket mark till topplagen i Bundesliga redan nu.

Nykomlingen VFL Bochum vann 2. Bundesliga förra säsongen men har inte heller de fått någon flygande start på den här säsongen. Man står på fyra poäng efter sex matcher och man har bara tagit en poäng på de fyra senaste matcherna.

Den poängen tog man emellertid i den senaste omgången då man spelade 0-0 hemma mot Stuttgart. Dessförinnan hade man tre raka förluster efter att man fått stryk med hela 7-0 borta mot Bayern Munchen.

På Bochums skadelista finns Gamboa medan Leipzig ser ut att få klara sig utan Olmo, Halstenberg och Saracchi.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inte total harmoni

Trots RB Leipzigs blandade resultat så här långt är man ändå klara favoriter i den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast cirka 1.24 gånger insatsen.

Leipzig har bara vunnit två matcher den här säsongen. Men när det har stämt har det stämt rejält då man vunnit med siffrorna 4-0 mot Stuttgart och senast 6-0 mot Hertha Berlin.

Matcherna mot Mainz och Wolfsburg har man förlorat med 1-0 och mot Köln blev det 1-1. Det vill säga knappa förluster och målsnåla matcher. I den bemärkelsen är man något svårbedömda.

Totalt sett har säsongsinledningen inte blivit någon succé och trots att man vann klart i senaste ligamatchen är läget något pressat. Insatsen mot Club Brugge var ett steg tillbaka igen och nu behöver man visa att man är på rätt väg.

Bochum såg till att stoppa blödningen efter storförlusten mot FC Bayern då man höll nollan och tog en poäng senast. Kan man upprepa den disciplinerade insatsen här så bör man ha möjlighet att störa RB Leipzig.

Även om Leipzig tappat ett par klasspelare till den här säsongen har man fortfarande ett lag för att tillhöra toppen av Bundesliga. Vaknar man på rätt sida kan man säkert vinna den här matchen stort men jag finner bäst spelvärde i ett underspel.

RB Leipzig har sett frustrerat ut i flera matcher den här säsongen och känslan är inte att harmonin är total. Det kan Bochum dra fördel av.

Mitt spel blir att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen till fina 1.83 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål totalt
Odds: 1.83
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, lördag 2 oktober 2021
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: