Speltips RB Leipzig – Dortmund 6/11: Framåtlutat

Martin Efvergren Publicerat: 6 november 2021

Lördagskvällen bjuder på ett intressant möte i Bundesliga där RB Leipzig gästas av Borussia Dortmund. Matchen spelas den 6 november 2021 med avspark kl 18.30.

RB Leipzig – Borussia Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Emil Forsbergs RB Leipzig har inlett säsongen trevande men tycks nu vara på väg åt rätt håll. De blandade resultaten ger dock att man har hamnat efter i tätstriden i Bundesliga där man inför den elfte omgången ligger på åttonde plats med 15 inspelade poäng.

I den mycket svåra Champions League har man heller inte lyckats hävda sig men man kommer ändå från två väldigt bra insatser mot PSG. På bortaplan föll man 3-2 och i onsdags spelade man 2-2 hemma i en match som man kanske borde ha vunnit.

I Bundesliga spelade man förra helgen 1-1 borta mot Eintracht Frankfurt och dessförinnan vann man med 4-1 hemma mot Greuther Furth. Om man ska kunna haka på i toppen har man nu en ypperlig chans som man behöver förvalta när Borussia Dortmund kommer på besök.

Dortmund, som slutade trea och därmed efter Leipzig i Bundesliga förra säsongen, är redan nio poäng före i tabellen. De kommer från fyra raka segrar i ligan men har förlorat sina två senaste matcher i Champions League.

I veckan blev det en ny förlust i returmötet hemma mot Ajax. Mats Hummels utvisades redan i den 29:e minuten och Ajax kunde till slut vinna med 3-1 efter två sena, avgörande mål.

Dortmund har också en hel del skador. Bland andra saknades Haaland, Can, Dahoud, Reyna, Schmelzer och Guerreiro senast och lär göra det även här. På Leipzigs skadelista finns Klostermann, Saracchi och Halstenberg.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Dortmund i inbördes möten

RB Leipzig slutade alltså före Dortmund i Bundesliga förra säsongen men har sedan Bayern Munchen ”plundrade” dem på både tränare och bärande spelare i somras inte riktigt hittat rätt.

Ser vi till inbördes möten har man också haft det svårt mot Borussia Dortmund. När lagen senast möttes, i tyska cupen, vann Dortmund med 4-1 och de vann även de båda ligamötena förra säsongen. Faktum är att Dortmund har 8 raka matcher utan förlust mot Leipzig.

I den bemärkelsen och det nuvarande läget i tabellen är det fördel Dortmund här. I kraft av hemmaplan är det ändå RB Leipzig som står som favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger omkring 2.05 gånger insatsen.

RB Leipzig kom ut riktigt starkt mot PSG i onsdags. De satte hög press och låste fast PSG på egen planhalva, tog tidigt ledningen och missade sedan en straff (som Silva eventuellt snodde från Forsberg som varit ordinarie straffläggare tidigare).

Kan Leipzig gå på Dortmund med samma framåtlutade intensitet kan det här bli en riktigt underhållande match. Borussia Dortmund har redan gjort 27 mål på tio matcher och även om de lär sakna Haaland tror jag inte man kommer gå mållösa här heller.

Jag tror på en öppen och fartfylld match och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål samt båda lagen gör mål. Det spelas till 1.80 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.80
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 6 november 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: