Speltips RB Leipzig – Mainz 8/1: Mittenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 7 januari 2022

Viktiga poäng står på spel när RB Leipzig tar emot Mainz 05 i ett mittenmöte i Bundesliga. Matchen spelas lördagen den 8 januari 2022 med avspark kl 15:30.

RB Leipzig – Mainz

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongen har inte blivit som RB Leipzig hade hoppats. Förra säsongens ligatvåa i Bundesliga ligger just nu bara på en 10:e plats efter att ha tagit 22 poäng på 17 matcher.

Jesse Marsch ersatte Julian Nagelsmann som huvudtränare inför den här säsongen, men han fick aldrig riktigt spelet att stämma mer än i vissa enskilda matcher. Det innebar till slut att han fick sparken och laget leds nu, sedan tre matcher tillbaka, av Domenico Tedesco.

Tedesco fick en bra start då man vann med 4-1 mot Mönchengladbach i hans första match. Därefter blev det bara 1-1 borta mot Augsburg och i den senaste matchen innan juluppehållet föll man med 2-0 hemma mot Arminia Bielefeld.

När Bundesliga nu åter drar igång väntar alltså ett FSV Mainz 05 som ligger en placering ovanför Leipzig i tabellen. De har i de senaste fem matcherna förlorat och vunnit varannan match. Innan julledigheten föll man med 1-0 borta mot Frankfurt.

BETHARD – HÖGST ODDS PÅ MYCKET! Det svenska spelbolaget Bethard har Zlatan Ibrahimovic på sin sida. Men framförallt har man höga odds på mycket – och ofta. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos bethard!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leipzig har varit ojämna

För RB Leipzig kom sannolikt juluppehållet lägligt. De har en motig höst bakom sig och med en ny tränare vid rodret har det säkerligen gjort gott att få ägna sig åt att försöka implementera nya idéer på träningsplanen.

De här båda lagen ställs nu mot varandra för andra gången den här säsongen. De möttes nämligen i den första omgången av Bundesliga i mitten av augusti. Då vann Mainz på hemmaplan med 1-0. Förra säsongens möten mellan de här lagen blev dock mer målrika. Leipzig vann då hemma med 3-1 medan Mainz vann sin hemmamatch med 3-2.

Trots att RB Leipzig inte alls har levt upp till förväntningarna den här säsongen och är två poäng efter Mainz i tabellen gäller de som relativt klara favoriter hos spelbolagen. En rak etta ger omkring 1.80 gånger insatsen.

Leipzig har i stunder visat prov på vilken potential som finns. Inte minst då man besegrat Manchester City och spelat jämnt med PSG i Champions League. Jämnheten i prestationerna har dock saknats och jag tar inte på något vis givet att man kommer att vinna den här matchen.

Båda lagen har gjort mål i fem av Leipzigs sex senaste matcher. Mainz blev nollade i sin senaste match, men dessförinnan hade de gjort mål i 11 raka matcher.

Jag tror på en jämn men ganska öppen matchbild här och mitt spel blir att båda lagen kommer göra mål till 1.74 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.74
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 8 januari 2022
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: