Speltips RB Leipzig – Schalke 04 3/10: Enkel vinst

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

RB Leizpig har fått upp ångan mot ett Schalke 04 ordentligt nere i dyn. Vi rekar ett favoritspel inför Bundesligamötet den 3 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det går inte att blunda för var favoritskapet ligger inför matchen mellan RB Leipzig och Schalke 04 i Bundesliga den här lördagen, och varför ska man då krångla till det när det kommer till speltips inför matchen?

Schalke 04 öppnade säsongen med 0-8 mot Bayern München, och kunde inte följa upp det med ett bättre resultat än 1-3 hemma mot Werder Bremen senast. Tungt, tungt värre för det här klassiska laget som nu ser ut att husera i bottenstriden. Det är verkligen inte ett lag som jag litar på i det här skedet av säsongen.

I veckan stod RB Leipzig för en spektakulär värvning inför framtiden när man plockade in talangen Josko Gvardiol från den kroatiska storklubben Dinamo Zagreb. Det är en 18-åring som flera klubbar velat ha, och det pågick faktiskt ett slags budkrig mot engelska Leeds United.

Men Josko Gvardiol hamnade alltså i Tyskland, och kommer spela där kommande säsonger. Fast nu allra först är det Kroatien som gäller igen, eftersom man valde att låna tillbaka Josko Gvardiol till Dinamo Zagreb för att han ska få speltid. Det gör att han inte finns med här.

Å andra sidan har RB Leipzig en ruskigt stark trupp, och inledningen på säsongen har varit ganska bra, om än att man har ett poängtapp. Det känns som att offensiven är pigg på allvar igen, med spelare som Emil Forsberg, Alexander Sörloth och Kevin Kampl, för att nämna några.

Den svenske stjärnan Emil Forsberg har verkligen fått utrymme att briljera den här säsongen igen, och det känns som att man har insett att han är och förblir en av Bundesligas bästa spelare om han bara får spela. Det gör att jag tror att han tar en huvudroll här också.

Tunga tap i bortalaget

Under inledningen på den här säsongen har RB Leipzig fått klara sig utan spelare som Marcel Sabitzer, Ibrahima Konaté och Konrad Laimer. Det mesta pekar på att alla tre står utanför truppen i den här matchen också. Det återstår att se om Yussuf Poulsen kan spela här. Dansken är lite osäker, och hur nu fått konkurrens av Alexander Sörloth längst fram.

I bortalaget är tappen tyngre, med hela fem spelare som redan gjort minuter under inledningen på säsongen som ser ut att kunna missa. Ozan Kabak är avstängd och spelar inte. Den turkiska landslagsmannen ryktas bort till Liverpool, och är dessutom avstängd alltså. Inte bra för Schalke 04.

Suat Serdar och Amine Harit finns inte med i matchtruppen, men det finns vissa förhoppningar om Salif Sané och Omar Mascarell.

Men det här ska egentligen kvitta då RB Leipzig är ett klart bättre fotbollslag, inte minst i dagsläget.

RB Leipzig -1,5 spelas till 1,70 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: RB Leipzig -1,5 s
Odds: 1,70
Bolag: bet365
Spelstopp: 15:30, lördag 3 oktober 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: