Speltips Schalke – Mainz 5/3: Ångestmöte i Bundesliga

Simon Pålsson Publicerat: 5 mars 2021

Bundesligas bottenstrid är intensiv och består inte minst av Schalke 04 och Mainz 05, som båda ser ut att åka ut den här säsongen.

18+ år - Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Det återstår fortfarande elva matcher att spela och i praktiken innebär det att det finns många poäng, hela 33 stycken för att vara exakt, kvar att spela om. Det är ett faktum som skänker lite hopp till bottenlagen, däribland Schalke 04 och Mainz 05.

Schalke 04 har efter 23 omgångar fortfarande bara vunnit en enda match och står på den helt historiskt usla målskillnaden -45 efter att ha släppt in 61 mål. Det gör att man snittar närmare tre insläppta per matcher, samtidigt som laget bara har gjort 16 mål framåt. Uselt rakt igenom med andra ord.

Nu ligger Schalke 04 därmed som klar jumbo och har inte tagit sig upp från träsket på hela säsongen. Det är hela nio poäng upp till säker mark och ska det på något sätt gå att vända behöver det hända saker omedelbums.

Men de senaste matcherna pekar inte direkt i den riktningen. Fyra förluster på de fem senaste för Schalke 04, som har gått mållösa av planen i samtliga möten fram till senast, borta mot Stuttgart, då man fick ett tröstmål samtidigt som man släppte in fem mål.

Schalke 04 har nu åtta förluster på sina nio senaste hemmamatcher. Allting pekar på att Schalke 04 får otroligt svårt att hävda sig här också.

Mainz 05 är favoriter

Men om det är någon gång som Schalke 04 ska resa sig är det utan tvekan här, mot ett Mainz 05 som tidigare under säsongen var sämre än Schalke 04, och som då kändes som den givna jumbon i tabellen.

En riktig sexpoängsmatch är vad vi har att göra med och känslan är att det mentalt blir omöjligt för Schalke 04 att rädda kontraktet om man skulle förlora här. Ovärdigt för en sådan stor klubb får man trots allt ta och säga.

Mainz 05 är dock på väg uppåt och har bland annat vinster mot RB Leipzig, Union Berlin, Borussia Mönchengladbach och kryss mot Bayer Leverkusen på slutet. Det är riktigt bra papper med tanke på att man tidigare knappt kunde göra mål.

Mainz 05 vinner spelas till 2,17gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, stodlinjen.se, spelpaus.se, Spela Ansvarsfullt Erbjudandet gäller nya spelare från 22 december 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav.

Speltips:

Speltips: Mainz 05 vinner
Odds: 2,17
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 20:30, fredag 5 mars 2021
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: