Speltips Schalke – Werder Bremen 30/5: Givet val av sida

Spelbloggare Publicerat: 30 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Hur man än vrider och vänder på det, hur formkuvorna än pekar, är det inget snack om saken att Schalke 04 ska gälla som favorit i ett hemmamöte mot nästjumbon Werder Bremen på Veltins-Arena. Här har spelbolagen hamnat helt snett.

  Rygga schalke +0 mål hos bethard – till bästa odds!
Annons. Nya kunder. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Annons: Streama matchen kostnadsfritt och spela på den hos spelbolaget ComeOnfå 1 000 kronor att spela för med enbart 250 kr insatt på kontot. Regler & villkor tillämpas.

Schalke har tappat allt

Höstens Schalke och Schalke därefter har varit två vitt skilda saker – den första som var uppe och nosade på toppen, den andra nu med 12 raka matcher utan att ha vunnit. De hittas nu i mittenskiktet av tabellen och kommer stanna kvar där till slutet. Lite hopplös situation, alltså.

I onsdagens bortamatch mot Fortuna Düsseldorf spräckte de nollan en bara minuter in i den andra halvleken, för kort därpå tappa allt och till slut fall med siffrorna 1-2. Tre av tre torskar efter uppehållet. Den amerikanska tränaren David Wagner är således illa, illa ute. Snart riskerar allt förtroende att vara sinat.

För Werder Bremen är pressen enorm, placerade som nästjumbo och med fem pinnar upp till Düsseldorf på kvalplatsen. Detta dock med en match mindre spelad. Omstarten lovar förvisso gott, så hoppet har i viss mån väckts till liv; efter den klara förlusten mot Bayer Leverkusen – en 1-0-vinst borta över Freiburg och senast 0-0 i hemmamötet mot Borussia Mönchengladbach.

Trots uppryckningen: kniven mot strupen. Och för Schalke, som alltså bara ser ut att landa i mittenskiktet av serien, är det kanske framförallt tränaren som är i behov av en vinst samt en solid prestation.

Formfaktorn till trots – fördel Schalke

Katastrofal form. Stundtals oerhört lojt spel. Och en rätt hopplös situation i tabellen.

Detta till trots, på hemmaplan ska Schalke 04 alldeles oavsett värderas som favoriter mot ett inte alltför stjärnspäckat Werder Bremen. Det är ändå nästjumbon som kommer på besök till Veltins-Arena.

Alltså – en god möjlighet till att faktiskt studsa tillbaka? Ser vi till veckans match mot Düsseldorf visades också positiva tendenser upp under perioder. Finns en del att ta med sig, förlusten till trots.

Motivationen kanske talar till Werder Bremens fördel, men det räcker inte för att värdera det här som en nära inpå femtio-femtio-historia. Dessutom störs de av att vara svårt skadeskjutna. Ludwig Augustinsson är alltjämt osäker, liksom Kevin Möhwald. Claudio Pizarro, Niclas Füllkrug samt Ömer Toprak skadade. Milos Veljkovic avstängd.

Och för Schalke? Osäkert runt Benito Raman, Benjamin Stambouli och Omar Mascarell. Skadelistade är Amine Harit samt Suat Serdar.

Vi spelar Schalke +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – till fina 1,85x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos bethard – Få upp till 1 000 kr i välkomstbonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Schalke 04 +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,85
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:30, lördag 30/5
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo comeontv logo