Speltips & stream inför Mainz – Dortmund 14/12: Måltankar…

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2019

Marknaden är starkt inställd på mål när Mainz 05 och Borussia Dortmund, som båda varit inblandade i flera svänga tillställningar på sistone, och då kan en motsatt position vara värd att ta ställning för.

Annons:

Annons:  Matchen och resten av tyska Bundesliga streamas kostnadsfritt hos spelbolaget ComeOn, som ni via oss får 500% extra upp till 500 kronor på den första insättningen i välkomstbonus.

Att få grepp om Mainz 05 är så gott som omöjligt. De har bland annat åkt på två av årets mest brutala knockouts i årets Bundesliga, men också stått för ett par större sådana likväl och före deras uddamålsförlust mot Augsburg senast hade de vunnit dubbla matcher, varav ena med förkrossande 5-1 borta över Hoffenheim.

Det är mer eller mindre vilket Mainz som helst som kan ta plats på banan ikväll – ett slagkraftigt sådant, alternativt ett som faller platt. Hur det än blir kommer det bli tufft; Borussia Dortmund är trots allt en av de tuffaste möjliga av motståndare.

Gästerna är dock “bara” placerade på seriens bronsplats, bakom RB Leipzig och den oväntade serieledaren i Borussia M’gladbach. De stora pjäserna har onekligen satts under en helt annan press än vad de är vana vid och 10-talets stora dominant, Bayern München, är det facto inte bättre än tabellsjua. Galet spännande utveckling.

Upp emot sju spelare riskerar missa matchen för Mainz, utan att det är mycket nytt på tapeten. Däribland Danny Latza out och Karim Onisiwo tveksam. Dortmund har Axel Witsel, Thomas Delaney och Marcel Schmelzer indisponibla.

Annons:

Åtta raka inbördes möten under mållinan

Målrik är trenden för både Mainz 05 och Borussia Dortmund, i deras matcher på senare tid. Unga och frejdiga lag. Kanske har dock marknaden stått för en överreaktion där? Finns värdeluckor att ta på den motsatta sidan, den åt det målsnåla.

Anledningen? Delvis att Mainz troligen tar sig an matchen med en något mer defensiv approach, väl medvetna om vad som kan hända om de blottar sig för kraftigt bakåt i banan – och det täta matchandet för Dortmund. Trötta ben sedan veckans tuffa Champions League-batalj mot Slavia Prag.

Någon vidare insats stod Dortmund heller inte för under veckan – hade stort flyt som vann med två mål mot ett. Resultatet räckte för övrigt också till en slutspelsplats då Inter parallellt förlorade mot ett starkt b-betonat Barcelona.

Observera också att åtta raka inbördes möten, sedan 2015 och framåt, slutat med max tre mål. Sju av dem under 2,5. Statistik väl värd att lyfta fram.

Under 3,5 mål synas till 1,72 gånger pengarna hos 888sport.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% – 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,72
Bolag: 888sport
Spelstopp: 15:30, lördag 14/12
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo unibettv logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Annons: