Speltips Stuttgart – Dortmund 8/4: Botten mot toppen

Martin Efvergren Publicerat: 8 april 2022

Bottenlaget Stuttgart gästas av tabelltvåan Borussia Dortmund i den 29:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas fredagen den 8 april 2022 med avspark kl 20:30.

Stuttgart – Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

VfB Stuttgart har en motig säsong bakom sig. Efter 28 spelade matcher ligger man på placeringen ovanför den negativa kvalplatsen där avståndet ner till lagen under nedflyttningsstrecket endast är en poäng.

Stuttgart kommer emellertid till den här matchen med en ljusnande trend. Man har tagit två segrar och två kryss på de fyra senaste matcherna. Man har då vunnit de två senaste hemmamatcherna med 3-2 samt spelat 1-1 i de två senaste bortamatcherna.

I lördags kryssade man borta mot bottenkonkurrenten Arminia Bielefeld och dessförinnan vann man hemma mot ett Augsburg som också de är involverade i bottenstriden.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Dortmund går nästan aldrig mållösa

Tabelltvåan Borussia Dortmund har tappat mark gentemot FC Bayern i Bundesliga den senaste tiden. I lördags föll man med hela 4-1 hemma mot RB Leipzig och dessförinnan spelade man 1-1 borta mot Köln.

De resultaten gör att Dortmund nu är nio poäng efter FC Bayern medan avståndet ner till trean Leverkusen är sex poäng. Framförallt handlar det nu om att försöka försvara sin andraplats i de blott sex återstående ligamatcherna.

Stuttgart och Dortmund möttes senast i december och det var då hemmalaget Dortmund som segrade med 2-1. Ruhr-laget har därmed vunnit fem av de sex senaste mötena mot Stuttgart.

Dortmund har inte riktigt fått spelet att stämma den senaste tiden. Framförallt har deras offensiv och flitiga målproduktion kommit av sig. Samtidigt kan vi konstatera att de inte har gått mållösa från en enda match sedan bortaförlusten mot Ajax i oktober.

Stuttgart har en bättre trend och kan mycket väl komma att ställa till det för Dortmund här. De har vunnit sina två senaste hemmamatcher med 3-2 och jag finner anledning att tro att det kommer göras en del mål även i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål samt att det görs över 2.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30, fredag 8 april 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: