Speltips Union Berlin – Bayer Leverkusen 15/1: Fredagsfotboll

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

Traditionen med fredagsfotboll i tyska Bundesliga fortsätter när Union Berlin spelar hemma mot Bayer Leverkusen den 15 januari 2021.

Union Berlin - Bayer Leverkusen

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter att cirka hälften av säsongen har spelats i tyska Bundesliga går det att dra vissa växlar av hur tabellen ser ut och vilka lag som ser ut att slåss i toppen. Två av lagen är utan tvekan Bayer Leverkusen och Union Berlin.

På fredagskvällen inleder dessa båda lag det som blir helgens intensiva omgång i Bundesliga, och det lag som går segrande ur den här striden kommer att sitta i ett gynnsamt läge inför fortsättningen.

Bayer Leverkusen har det bästa utgångsläget med 29 poäng så här långt, och det gör att man i skrivande stund är fyra poäng före laget från huvudstaden. Rimligen kommer Bayer Leverkusen att lämna Union Berlin bakom sig om man vinner här. Sju poäng tror jag inte att hemmalaget kan ta igen i ett senare skede.

Bayer Leverkusen har vunnit fem raka matcher mot Union Berlin, även om det femte mötet spelades så tidigt som 2003, och har ett klart psykologiskt övertag här. Efter vinsten mot Eintracht Frankfurt senast, i cupen, känns det också som att formtoppen är på väg tillbaka för Bayer Leverkusen.

Nu möter man ett Union Berlin som bara har förlorat en match sedan december månad och det känns som ett svårspelat lag, även om man kryssar sig fram lite för ofta. 2-2 mot Wolfsburg senast var en besvikelse med tanke på att bortalaget fick ett rött kort också.

Tät historia

Bayer Leverkusen har en lång skadelista med sig till matchen och på förhand känns det som ett litet problem. Det måste man ta och erkänna.

Karim Bellarabi, Mitchell Weiser, Santiago Arias, Charles Aranguiz, Paulinho och Axequiel Palacios kommer inte till spel på grund av skador. Om det vill sig riktigt illa kommer inte heller Florian Wirtz, Lucas Alario och Sven Bender att heller spela.

Den sistnämnda har tillsammans med sin bror Laras bestämt sig för att lägga skorna på hyllan efter säsongen, så vi kan räkna med att det är spelare som gärna avslutar på bästa sätt i Bayer Leverkusen.

I hemmalaget kan man ha med sig att nyckelspelaren Max Kruse är bota från spel, men det är även Anthony Ujah och Joel Pohjanpalo. Det är dock inte spelare värda att lägga lika mycket energi på just här.

Crisha Prömel kommer tillbaka efter en skada, och Nico Schlotterbecker har nu rehabiliterat sin lårskada som gör att han är tillgänglig.

Båda lagen göra mål spelas till 1,74 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos SpeedyBet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,74
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 20:30, fredag 15 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: