Speltips Union Berlin – Dortmund 13/2: Tyskt stormöte

Axel Sjödin Publicerat: 13 februari 2022

Söndagen bjuder även på ett toppmöte från Bundesliga mellan Union Berlin och Dortmund.

Union Berlin - Dortmund

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En spännande match med mycket på spel väntar under söndagseftermiddagen på Stadion An der Alten Försterei. Dortmund fortsätter att jaga Bayern München i toppen medan Union Berlin är inblandade i den väldigt jämna striden om Champions League-platserna precis bakom.

Bayern München förlorade överraskande förra helgen under lördagen mot Bochum med 2-4 och därmed så kan Dortmund försöka reparera skadan från förra helgen. Dortmund föll nämligen hemma mot Bayer Leverkusen med 2-5 förra söndagen där de fick klara sig utan sin storstjärna Erling Haaland och Mats Hummels.

Dortmund hade fram tills dess inlett ligaspelet under 2022 med tre raka vinster och hade knappat in lite på Bayern München sedan årsskiftet. Ännu så är det ingen spännande titelstrid, men då Bayern trots allt har tappat några poäng här och var på senaste så ska man aldrig säga aldrig.

Haaland och Hummels är tillbaka nu i varje fall då de ställs inför ännu en tuff match borta mot Union Berlin.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlin är hemmastarka

Hemmalaget åkte även de på en smäll förra helgen då de överraskande förlorade mot Augsburg med 0-2 borta på WWK Arena. Även de hade inlett det nya året bra fram till dess med ett kryss borta mot Leverkusen och två vinster mot Hoffenheim och Mönchengladbach.

Union Berlin har hängt med bakom toppen under hela säsongen och har sett väldigt stabila ut. De har tagit väldiga kliv sedan de kom upp i Bundesliga under säsongen 2019/2020 och ser ut att etablera sig som ett av topplagen bakom Bayern och Dortmund. De har varit väldigt starka hemma där Bayern München har varit det enda laget som har slagit på hela säsongen.

Inför det tuffa mötet mot Dortmund så får de klara sig utan Rani Khedira som är avstängd inför matchen. Båda Julian Ryerson och Grischa Prömel kan dock vara tillbaka i truppen efter att ha återhämtat sig från COVID-19.

Dortmund har sett lite skakiga ut, trots att de vunnit tre av fyra ligamatcher såhär långt i år. Deras förlust mot St Pauli i cupen var verkligen en överraskning och mot Leverkusen senast så såg de inte bra ut. Union Berlin har som sagt varit väldigt starka hemma och kommer inte att bli lätta att ta tre poäng av. Därmed spelar vi på Union Berlin med +0,5 asian för 1.88 hos Expekt, vilket innebär att spelet sitter ifall Dortmund inte vinner.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union Berlin +0.5 asian
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: