Speltips Union Berlin – Eintracht Frankfurt 19/3: Sexpoängare

Axel Sjödin Publicerat: 17 mars 2023

Söndagen bjuder på ett viktigt toppmöte i Bundesliga då Union Berlin möter Eintracht Frankfurt på Stadion An der Alten Försterei.

Union Berlin - Eintracht Frankfurt

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlin, som länge låg i toppen av Bundesliga under hösten, har tappat lite momentum framåt vårkanten. De är fortsatt kvar på en topp fyra-position med nöd och näppe, men måste börja vända den negativa trenden ifall de vill hålla sig kvar. Frankfurt befinner sig i sin tur på sjätte plats, fem poäng bakom trion på 45 poäng ovanför dem.

Båda lagen åkte ut ur respektive turnering ute i Europa tidigare under veckan och behöver nu rikta om fokus till ligaspelet. Union Berlin räckte inte till mot sin belgiska namne Union SG då den belgiska uppstickaren var det klart bättre laget på hemmaplan. Efter ett jämnt öppningsmöte i Berlin, som slutade 3-3, så blev det en snabb och smärtfri förlust med 3-0 i returen, vilket på sätt och vis kan ha varit bra för tyskarna som inte har en särskilt bred trupp.

För Eintracht Frankfurts del så var det inte heller särskilt mycket snack då även de åkte på 0-3 i baken på resande fot. Klasskillnaden var uppenbar i mötet mot Napoli, som italienarna lyckades vinna med totalt 5-0 i sammanlagd målskillnad. De regerande Europa League-mästarna är åtminstone kvar i cupen och har fortfarande alla chanser att hota om en topp fyra-placering i Bundesliga nu under våren.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två formsvaga lag

Formen har inte varit särskilt imponerande för något av lagen. Union Berlin har fyra raka matcher utan vinst i Bundesliga och har bara mäktat med ett enda mål i dessa fyra matcher och det kom dessutom på straff senast mot Wolfsburg. Defensiven är i alla fall fortfarande en styrka och de är inte lätta att möta i Berlin.

Frankfurt kliver in i söndagens match med en extra dags vila, men har precis som hemmalaget en tveksam form. Utöver deras två klara förluster mot Napoli så har de även spelat tre raka matcher utan vinst i ligaspelet parallellt med dessa och har därmed tappat mark gentemot Freiburg och Leipzig i tabellen.

Gästerna får också klara sig utan sin danska stjärnanfallare Jesper Lindström på söndag, samtidigt som Sebastian Rode är avstängd inför den viktiga bortamatchen. Båda lagen behöver ställa om snabbt efter förlusterna tidigare i veckan då denna matchen väger väldigt tungt.

Med mycket på spel så kan vi nog få se en ganska tillknäppt och tempofattig match, där hemmalaget är defensivt stabila men saknar offensiv spets. Union Berlin är i alla fall väldigt svårslagna på hemmaplan och jag lutar åt en dubbelchans 1X kombinerat med under 3,5 mål för 1.69 gånger pengarna hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 1.69
Bolag: Betinia
Spelstopp: 15:30, söndag 19 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo