Speltips Union Berlin – Hertha Berlin 4/4: Berlinderby

Axel Sjödin Publicerat: 4 april 2021

Påskdagen bjuder på säsongens andra Berlinderby från Bundesliga lagom till att Hertha Berlin börjat hitta lite form igen.

Union Berlin - Hertha Berlin

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är sådana här matcher man bara kan beklaga sig över corona och den uteblivna atmosfären i detta unga derby som förra säsongen spelades för första gången i högstaligan. Det lär vara heta känslor hemma i TV-sofforna ändå när Union Berlin välkomnar sina stadsrivaler Hertha under påskdagen.

Union Berlin var nog tacksamma att landslagsuppehållet kom när det kom efter att ha blivit utklassade av Eintracht Frankfurt med 2-5 i omgången dessförinnan. De har nu haft ett par veckor på sig att återhämta sig efter den smällen och fokusera på Berlinderbyt. Senaste derbyt vann Hertha, men Union ledde först med 1-0 då Robert Andrich drog på sig ett rött kort redan i den 23:e minuten, så Hertha tilläts ta över matchen vända till slutresultatet 1-3.

Union Berlin har fortfarande siktet inställt på Europa League-kvalifikation då de har en mycket fin säsong bakom sig så här långt och derbyt här kommer vara ett viktigt första steg för att få tillbaka självförtroende och momentum.

Inför matchen finner vi Sheraldo Becker och Taiwo Awoniyi på skadelistan för Union. Christopher Lenz närmar sig en comeback, men är fortsatt osäker inför derbyt. Max Kruse bör i alla fall vara redo för spel.

Hertha slåss i bottenstriden

På andra sidan finner vi Hertha som har en tuffare säsong bakom sig där de endast plockat upp sex vinster hittills under säsongen. De är i allra högsta grad indragna i nedflyttningsstriden med 24 inspelade poäng, Mainz hittar vi på samma poäng, men med betydligt bättre form sedan är det Köln på kvalplats med 23 och Arminia Bielefeld på 22 och direkt nedflyttningsplats. Det är med andra ord väldigt små marginaler och Hertha kommer att behöva hålla hårt i varenda poäng de kan komma över för att klara kontraktet.

Spelet har förbättrats från huvudstadsklubben sedan de gav Pal Dardai tränarjobbet, men resultaten har uteblivit fram tills nyligen. Deras två vinster mot Augsburg och Bayer Leverkusen i deras två senaste hemmamatcher har varit livsviktiga i bottenstriden. Union Berlin kan dessutom passa på att tacka sina rivaler för hjälpen i Europa League-racet efter resultatet mot Leverkusen.

Det återstår att se ifall de två vinsterna på senaste kan utvecklas till en trend, men det har i alla fall funnits goda tecken även om tabelläget ser hemskt ut. Vi får se om det räcker till mot Union på söndag.

På skadelistan finner vi många namn som närmar sig en comeback och är tveksamma till spel på söndag som Jordan Torunarigha, Marvin Plattenhardt, Jessic Ngankam, Javairo Dilrosun, Sami Khedira och Nemanja Radonjic. En rätt gedigen lista. Vladimír Darida är också avstängd inför derbyt, vilket är ett avbräck för Hertha.

Med tanke på Herthas skadelista och att de ännu inte verkar ha lyckats vända trenden på bortaplan så känns ett rakt spel på Union Berlin som det bästa valet här som trots allt varit mycket bättre sett över säsongen även om Hertha vann senast. Union har inte haft den bästa formen på senaste, men för 2.50 hos William Hill är det klart godkända odds trots det.

  Rygga spelet hos William Hill – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union Berlin vinner
Odds: 2.50
Bolag: William Hill
Spelstopp: 18:00
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: