Speltips Union Berlin – Leipzig 3/12: Starka hemma

Axel Sjödin Publicerat: 3 december 2021

Fredagskvällen bjuder på ett spännande möte precis under toppen av Bundesliga mellan Union Berlin och Leipzig.

Union Berlin - Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Emil Forsbergs Leipzig har haft en tung säsong hittills efter flera säsonger uppe i toppen av Bundesliga. Efterträdaren Jesse Marsch, som hämtades in från Salzburg, har inte riktigt kunnat fylla Julian Nagelsmanns skor och i nuläget så ligger Leipzig på åttonde plats i tabellen.

De har nu två raka förluster i ryggen i ligaspelet och hade verkligen behövt poäng här då de möter Union Berlin som de har chansen att gå förbi i tabellen vid vinst. De har dock varvat de sämre prestationerna med imponerande sådana då deras två senaste Champions League resultat har varit 5-0 borta mot Club Brügge och 2-2 hemma mot PSG. De hann dessutom med att slå Dortmund hemma i ligan i början av november.

Men de har som sagt inte riktigt hållit samma nivå som under fjolåret hittills och är främst resultaten på bortaplan som har varit ett bekymmer. Hemma på Red Bull Arena har de plockat 15 av sina 18 poäng under säsongen hittills, medan man fortfarande väntar på första segern på bortagräs i Bundesliga.

Inför den svåra resan till Berlin så har de dessutom långt ifrån bästa förutsättningar då corona har brutit ut i truppen som drabbat huvudtränaren och fem spelare, däribland Yussuf Poulsen, Willi Orban och Mohamed Simakan som samtliga är borta inför mötet. Dessutom har de Dani Olmo på skadelistan och Dominik Szoboszlai och Amadou Haidara är tveksamma till spel.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Union Berlin är väldigt starka hemma

Precis som Leipzig så har Union Berlin varit mycket starkare på hemmaplan än på resande fot under en längre tid. Fyra av deras fem segrar har kommit på hemmaplan under hösten, och även om Bayern München bröt deras svit på 21 match som obesegrade hemma på Stadion An der Alten Försterei i oktober så studsade de snabbt tillbaka med en vinst i Berlinderbyt i deras senaste hemmamatch.

Union Berlin var och nosade på en topp sex-placering i våras och har fortfarande alla möjligheter att försöka bygga vidare på det i år och utmana högre upp i tabellen. De är otroligt starka med publiken i ryggen hemma i Berlin och det är här poängen ska tas.

Mot ett Leipzig som är både skadedrabbat och försvagat genom corona lär de se sin chans mot en tuff motståndare. Med tanke på Leipzig väldigt svaga facit på bortaplan i år så ligger spelvärdet helt klart hos hemmalaget här i min mening. Leipzig är dock anmärkningsvärt väldigt klara favoriter hos spelbolagen, men inte oss emot då vi spelar på Union Berlin här med pengarna tillbaka vid oavgjort för hela 3.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Union Berlin – Draw no bet
Odds: 3.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:30
TV:  viaplay logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: