Speltips Union Berlin – Mainz 2/10: Bottenmöte

Simon Pålsson Publicerat: 2 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Det mesta pekar på att Union Berlin och Mainz tillhör botten i Bundesliga under den här säsongen. Vi rekar när lagen möts den 2 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är intensiva tider i den tyska ligafotbollen nu, där man har fått igång säsongen i hög fart och där det har spelats två omgångar för merparten av lagen. Som bekant har man den lilla fördelen i tysk fotboll av att bara ha 34 omgångar att avverka, då det är 18 lag i högstaligan. Det gör att säsongen inte blir fullt så intensiv.

Men så här långt ser det inte helt lovande ut för varken Union Berlin eller Mainz, som inför säsongen sågs som ganska givna bottenlag, och som inte har gjort mycket för att motbevisa den övertygelsen så här långt.

Union Berlin förlorade mot Augsburg i premiären, och det var en förlust som fortfarande svider. Men senast reste man sig och tog en poäng borta mot Borussia Mönchengladbach. Det mesta pekar dock på att det är en klubb som inte är lika bra den här säsongen, som man faktiskt var under stora delar av förra året, och inte minst förra hösten.

Mainz då? Jo, två förluster, sju insläppta mål och två gjorda mål framåt. Det är väl egentligen bara den offensiva målskörden som får anses okej, annars ser det riktigt deppigt ut. Man har spelat mot svåra motståndare i RB Leipzig och Stuttgart, men det är ändå alarmerande med hur det har sett ut.

Målspel i Bundesliga

Mainz har verkligen inte fått en bra start på säsongen och står nu på tre raka förluster. Det spelar ingen roll att man ser ut att ha prickat formen på en viss Robin Quaison igen, det är inte så att den svenske landslagsmannen kan lösa allting på egen hand ändå. Det vore nästan orimligt att förvänta sig det.

Nu återstår det bara några dagar på transferfönstret och det ser ut som att den tyska bottenklubben faktiskt får behålla svensken, men det har spekulerats en del om att han är på väg att lämna. Känslan är att det vore förödande för ett lag som redan förra året var fast cementerade i botten, och som då klarade sig tack vare starka prestationer från inte minst Robin Quiason och en bra avslutning på året.

Union Berlin har inte heller en sprudlande spelartrupp, och behöver troligen kämpa för att klara sig kvar den här säsongen. Men vad man kan se är att det här är t vå lag som åtminstone har förmågan att göra mål framåt. Båda lagen har gjort ett mål per match hittills, men släpper då in på tok för många.

En relevant poäng att ha med sig här är att Moussa Niakhaté är avstängd för bortalaget, efter sitt röda kort mot Stuttgart senast. Det kom med en kvart kvar av matchen när han fick sitt andra gula kort. Onödigt värre.

Båda lagen göra mål spelas till 1,70 gånger såsen hos bet365.

Annons:
  Rygga spelet hos bet365 – Få upp till 1 250 spelkrediter!
Annons. Nya kunder hos Bet365. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,70
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:30, fredag 2 oktober 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: