Speltips Werder Bremen – Bayern München 18/8: Premiär

Axel Sjödin Publicerat: 18 augusti 2023

Matchen mellan Werder Bremen och Bayern München på fredag inleder årets säsong i Bundesliga.

Werder Bremen - Bayern München

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

De regerande mästarna Bayern München är i vanlig ordning favoriter till ligatiteln, vilket i så fall kommer att bli deras tolfte raka. De var otroligt nära att bryta den sviten i fjol, men med lite hjälp från Mainz kunde de återigen titulera sig som mästare på ett hjärtekrossat Dortmunds bekostnad.

Thomas Tuchel har nu fått en försäsong med sitt Bayern München, och han har fått gott om resurser från klubbledningen att arbeta med. De har gjort sig av med oönskade spelare såsom Sadio Mané och Marcel Sabitzer, medan de har hämtat in Harry Kane och Kim Min-jae för dyra pengar och fått in Konrad Leimer och Raphaël Guerreiro gratis från toppkonkurrenter i Tyskland. Deras enda tapp är egentligen Lucas Hernández, men Min-jae lär vara en väldigt stabil ersättare i mittlåset.

Dortmund missade med all förmodan sin chans till titeln då Bayern hade en halvdan säsong i fjol, för nu ser de rustade ut att gå för titlar på samtliga fronter. Men deras första match för säsongen, i den tyska supercupen, slutade inte riktigt som de hade tänkt. Dani Olmo stod för ett hattrick då Leipzig vann matchen med klara 3-0. Bayern borde ha kunnat göra mer i den matchen, och det var kanske inte riktigt den startelva som de kommer att spela med framöver, men kan knappast ses som ett gott tecken för Tuchels manskap.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Werder Bremen får en tuff öppningsmatch

Trots att Werder Bremen får inleda säsongen på hemmaplan är de starkt nederlagstippade inför mötet med de regerande mästarna. Förra året studsade de upp i Bundesliga igen efter en kort sejour i andraligan, och de lyckades också klara sig kvar med tre poängs marginal ned till Stuttgart på den negativa kvalplatsen.

Utan att investera mycket alls på transfermarknaden har de också lyckats förstärka truppen inför årets säsong, framförallt genom att knyta till sig Naby Keïta från Liverpool som bosman. Utöver det har de förstärkt med Senne Lynen från Union SG och Dawid Kownacki från Düsseldorf, samtidigt som de sålt av en handfull mindre viktiga spelare.

Werder Bremen kan nog utmana om högre tabellplaceringar än i fjol om allt vill sig väl, men med det sagt lär det bli svårt att få en bra öppning på säsongen när Bayern München kommer på besök. De har redan hunnit åka ut ur tyska cupen mot Viktoria Köln från tredjeligan, vilket inte är en särskilt positiv start på säsongen, och smått oroväckande inför helgens drabbning. Bayern har ett sanslöst facit mot Werder Bremen då de är obesegrade i 27 raka möten, varav de har vunnit 23 av dessa.

Det är inte lätt att spela på säsongens första match, men med flera nyförvärv som kommer in sent så sitter inte allt riktigt ännu för Bayerns del tror jag. Vi spelar därmed på under 3,5 mål för 2.10 hos Betinia då jag inte tror att målmaskineriet riktigt har tagit fart ännu med Kane som gör sin första match för klubben på topp.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Betinia
Spelstopp: 20:30, fredag 18 augusti
TV: 
Stream:  viaplay logo+