Speltips Werder Bremen – Köln 6/11: Ångestmatch

Simon Pålsson Publicerat: 6 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Efter en svag säsongsinledning har Werder Bremen vaknat. Nu möter man FC Köln på hemmaplan i Bundesliga den 6 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betway!
Annons. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen, Nya kunder hos Betway Detaljer på hemsidan.

Det går säga mycket om det klassiska tyska storlaget Werder Bremen, men de senaste säsongerna har man inte haft den utveckling som man hade hoppats på. När man har ett så stort namn att leva upp till är förväntningarna också större, någonting som kan bli svårare att matcha.

Förra säsongen var man under stora delar en del av bottenstriden, och hade man haft lite mer stolpe ut kunde Werder Bremen mycket väl ha spelat i 2. Bundesliga den här säsongen. Men till slut kunde Werder Bremen reda ut stormen.

Efter förlusten i premiären kändes det som att Werder Bremen var på väg åt fel håll igen, men den vändning som laget nu har haft i Bundesliga är imponerande. Med två raka vinster gav man sig själva lite andrum, och nu har Werder Bremen fortsatt vara svårslagna med tre raka kryss därefter.

Det kanske är lite oroande att man vinner lite för få matcher, men Werder Bremen är numera ett tätt, svårslaget lag. Det är det viktigaste sett till förra säsongen. Faktum är att man med målskillnaden 8-8 också visat att man är ett lag som gör det starkt i försvarsspelet och att man spelar täta matcher.

På fredagen spelar man hemma mot ett FC Köln som de allra flesta såg som en given del av bottenstriden inför säsongen. Det är en fördom som har bekräftats och det ser i dagsläget ut som att det är så hela säsongen blir för deras del.

Köln räcker inte till

FC Köln har på sex omgångar bara tagit två poäng, och har därmed hela fyra förluster redan. Som om det inte vore nog med det har man snittat nära två insläppta mål per match. Med ett sådant facit går det ganska snabbt att hamna i bottenstriden.

Nu är det fortfarande tidigt på säsongen och det finns all tid i världen för att reparera den situation som man har skapat åt sig själva. Det är exempelvis bara två poäng upp till säker mark för FC Köln.

Det som eventuellt är lite glädjande är att FC Köln ser lite vassare ut på slutet. Med uddamålsförlust mot FC Bayern München efter två raka kryss känns det som att laget har hittat en formel för att gneta till sig poäng.

Werder Bremen har inte heller det i sig att köra över sina motståndare, så det här känns på förhand som en givet jämn match.

X (oavgjort) spelas till 3,50 gånger såsen hos Betway.

Werder Bremen - FC Köln

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: