Speltips Wolfsburg – Dortmund 24/4: 3,20-oddsare

Spelbloggare Publicerat: 23 april 2021

Trean och överraskningen Wolfsburg mot femman Borussia Dortmund. Det står på tapeten när vi tar oss till slutspurtsfasen i tyska Bundesliga – och Spelbloggare.se har förstås ett speltips inför vad som komma skall.

Wolfsburg - Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hur det än slutar, måste man höja på hatten för vad Wolfsburg presterat under säsongen – en överraskning som heter duga. Laget hittas på tredje plats och står med ena foten i nästa års Champions League.

Ett av de lag som kommer försöka sätta käppar i hjulen för det är dock just – Borussia Dortmund, nu femma – alltså en placering nedanför CL-området – med fem poäng som skiljer dem åt. Det är lite av en vinna eller försvinna-match som väntar här, med andra ord.

Efter att ha fått tacka för sig i årets CL-slutspel, har Dortmund vunnit två matcher efter varandra och båda dessa på hemmaplan – 4-1 över Werder Bremen och 2-0 över Union Berlin.

Och Wolfsburg? De hade lite av en dipp för ett par veckor sedan, med betoning på: liten. Först blev det en uddamålstorsk mot Eintracht Frankfurt och därefter en likadan mot Bayern München – matcher som svängde rejält och bjöd på högt underhållningsvärde. Senast var man emellertid tillbaka på vinnarspåret; 3-1 borta mot Stuttgart.

Tillbaka i Wolfsburg är Kevin Mbabu samt Paulo Otavio efter avstängningar – något som lättar upp situationen i truppen rejält. Dortmund har utöver skador på Axel Witsel, Dan-Axel Zagadou, Marcel Schmelzer samt Youssoufa Moukoko även försvarsklippan Mats Hummels avstängd. Stort avbräck.

Wolfsburg-värde

En av årets viktigaste matcher. Wolfsburg kan i princip säkra spel i Europas finrum – Dortmund kan bli helt avhängda från det. Vi förvånas starkt av spelbolagen och hur de värderar matchen på förhand.

Med hemmaplansfördelen och den styrka som Wolfsburg visat upp – de är ju faktiskt ovanför Dortmund i tabellen – är det märkligt att se hur stora favoriter bortalaget blivit. Egentligen utan större anledning.

Kan det delvis handla om överskattning, eller underskattning, helt baserat på lagnamn?

Vårt speltips inför matchen blir den raka ettan, alltså Wolfsburg att vinna, till finfina 3,20 gånger insatsen hos NordicBet.

  Rygga spelet hos Nordicbet – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wolfsburg vinner, rak etta
Odds: 3,20
Bolag: NordicBet
Spelstopp: 15:30
TV: 
Stream:  unibettv logo

Jämför odds: