Speltips Wolfsburg – Dortmund 8/11: Formstarka lag

Martin Efvergren Publicerat: 8 november 2022

Det är två formstarka lag som möts när VfL Wolfsburg gästas av Borussia Dortmund i den 14:e omgången av Bundesliga. Matchen spelas tisdagen den 8 november 2022 med avspark kl 18:30.

Wolfsburg – Dortmund

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wolfsburg inledde säsongen svagt, men nu ser Niko Kovac ut att ha fått ordning på sitt lag. Man kommer till det här mötet med sju raka matcher utan förlust och i Bundesliga har man klättrat upp till en elfte plats. Man tog bara två poäng på de fem inledande omgångarna, men har nu spelat ihop 17 poäng på 13 ligamatcher.

I lördags tog Wolfsburg sin andra raka seger då man besegrade Mainz på bortaplan med 3-0. I omgången dessförinnan slog man Bochum med klara 4-0 hemma och känslan lär därmed vara god inför det här mötet mot Borussia Dortmund.

Öppen matchbild

Borussia Dortmund har också de en rad fina prestationer och resultat bakom sig. Förra veckan kunde man säkra vidare avancemang i Champions League och i Bundesliga har man tagit tre raka segrar.

I lördags blev 17-årige Youssef Moukoko tvåmålsskytt när Dortmund besegrade Bochum med 3-0 hemma. I omgången dessförinnan slog man Frankfurt med 2-1 på bortaplan och totalt har man nu tagit 25 poäng, vilket ger en fjärdeplats i den jämna tabelltoppen.

Ser vi till inbördes möten är det anmärkningsvärt hur svårt Wolfsburg har haft för just Dortmund. De sistnämnda har vunnit de åtta senaste mötena och senast Wolfsburg segrade var år 2015. Förra säsongen vann Dortmund med hela 6-1 hemma och 3-1 borta.

Wolfsburg positiva trend talar för att man ska kunna stå upp på ett bättre sätt den här gången, men det är Dortmund som gäller som favoriter. Ett rakt spel på gästerna ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Vi har alltså att göra med två formstarka lag och jag tror det borgar för en frejdig och underhållande match. Wolfsburg har gjort sju mål totalt på sina två senaste matcher och lär komma ut framåtlutade samtidigt som Dortmund knappast har för avsikt att parkera bussen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt till 1.71 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos bethard – Hämta 100% upp till 1000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, tisdag 8 november 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: