Speltips Wolfsburg – Frankfurt 5/3: Tyskt toppmöte

Axel Sjödin Publicerat: 4 mars 2023

Wolfsburg och Eintracht Frankfurt drabbar samman i ett intressant möte på Volkswagen Arena under söndagen.

Wolfsburg - Frankfurt

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Det är bara en placering som skiljer mellan dessa lagen inför omgången då Wolfsburg satsar på att stänga gapet upp till Frankfurt på sjätteplatsen. Frankfurt är fem poäng före sina motståndare inför söndagens drabbning och har bara fyra poäng upp till Leipzig på fjärdeplatsen.

Wolfsburg inledde det nya året i ett rasande tempo då de besegrade Freiburg med 6-0 och Hertha Berlin med 5-0. Det är svårt att veta vad som flög i dem under dessa två omgångar, för det Wolfsburg har vi inte fått se varken innan eller efter den perioden. Det följdes upp av fyra matcher utan vinst innan de tillslut lyckades vända den negativa trenden mot Köln i den senaste omgången, där de tog en välbehövlig trepoängare.

De var effektiva framför mål senast, vilket de också har varit sett över hela säsongen. Ifall de kan höja sig ett litet snäpp till så kan de mycket väl vara med och utmana högre upp i tabellen, men då måste de nog få med sig ett resultat nu på söndag. Mot ett Frankfurt som inte har sett överdrivet vassa ut under februari så är det absolut ingen omöjlighet att få med sig alla tre poängen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frankfurt har haft en tung vecka bakom sig

Förra veckan var en tung sådan för Frankfurt, som inte hade mycket att komma med hemma mot Napoli i Champions League. Därefter förlorade de dessutom borta mot Leipzig, vilket var ett rejält bakslag för deras ambitioner att återvända till Champions League-fotbollen under nästa säsong.

De förlorade bara med 0-2 mot Napoli, men det var på hemmaplan och sett till spelet så ska det väldigt mycket till för att de ska lyckas vända detta nere i Neapel. De lyckades förvisso stå för ett smärre mirakel på Camp Nou under förra säsongen, men de känns inte lika formstarka nu som då.

Frankfurts säsong tog i alla fall en skarp vändning till det sämre förra veckan med två väldigt tunga förluster. Vi får se ifall de kan studsa tillbaka nu på söndag, för att se till att deras ambitioner om topp fyra inte helt rinner ut i sanden. Att de saknar Djibril Sow och har Mario Götze tveksam till spel hjälper i alla fall inte.

Jag tror att Mattias Svanbergs Wolfsburg kan bygga vidare på sin senaste seger här och därmed spelar vi också på den raka ettan för 2.50 gånger pengarna hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos Lucky Sports – Dubbla upp eller pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Wolfsburg vinner
Odds: 2.50
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30, söndag 5 mars
TV: 
Stream:  viaplay logo