Speltips Wolfsburg – RB Leipzig 16/1: Nödvändig revansch

Simon Pålsson Publicerat: 15 januari 2021

RB Leipzig har ett svårt spelschema för närvarande, men måste studsa tillbaka borta mot Wolfsburg i Bundesliga denna lördag.

Wolfsburg - RB Leipzig

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vad ska man säga om den här säsongsinledningen för RB Leipzig? Förmodligen får man sällan en så här bra chans att faktiskt slåss om den där efterlängtade ligatiteln som man har fått den här säsongen, och då vore det deppigt om man slarvade bort chansen.

Om det inte vore för att man föll senast, hemma mot Borussia Dortmund, hade man faktiskt varit i topp av Bundesliga inför den här omgången.

Men med tanke på att det bara har spelats 15 omgångar, av totalt 34 stycken, är det ingen fara på taket än. Det här lever i allra högsta grad. Men det man i RB Leipzig måste undvika nu är att hamna i en negativ spiral. Det är alltid svårt att ta sig ur sådana.

Tänk också på att RB Leipzig me tiden ska spela åttondelsfinaler i Champions League och att kombinera slutspelet i Europa med att göra bra resultat i Bundesliga är någonting som många lag har haft svårt med genom åren.

Nu möter man hur som helst ett Wolfsburg som har häng i toppen, men som efter bara en vinst på sina fyra senaste matcher tappat lite momentum. Det var synd det här laget, som annars kändes som man var på gång.

Målspelet lockar

Om det är någonting man har lärt sig om RB Leipzig är det att laget har stora problem med att hålla sig jämna – och det visar inte minst insatserna ute i Europa. Man föll bland annat borta mot Manchester United med hela 5-0, men vann sedan på hemmaplan och tog sig vidare från en tuff grupp.

Lite samma tendenser finns i Bundesliga, där problemet ofta ligger i att RB Leipzig släpper in lite för många och lite för enkla mål. Det kan man inte blunda för.

Nu saknar man också ett antal tunga spelare i form av Benjamin Henrichs, Ibrahima Konaté och Konrad Laimer. Det finns också ett antal tveksamma spelare, där jag helst lyfter fram Kevin Kampl, Cristopher Nkunku och Marvel Sabitzer. Låt oss se vilka som kan spela.

Wolfsburg saknar Maximilian Arnold som är avstängd, men har fortfarande ett lag som kan hota framåt. Däremot tror jag att man kan få det tufft att hålla tätt mot RB Leipzip.

Båda lagen göra mål spelas till 1,71 gånger såsen hos SpeedyBet.

  Rygga spelet hos speedybet – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål – ja
Odds: 1,71
Bolag: SpeedyBet
Spelstopp: 15:30, lördag 16 januari 2021
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: