Specialrek, allt inför matchen & startelvor, CL 2019: Barcelona – Liverpool 1 maj

Spelbloggare Publicerat: 1 maj 2019

Veckans andra match i Champions League-semifinalrundan står runt hörnet och det handlar om Barcelona mot Liverpool på Camp Nou. Från oss på Spelbloggare.se levereras, förutom huvudtipset (läs det här!), en specialare till speltips till en bra bit över trippla insatsen. Ni hittar även startelvorna, skaderapporter och spännande statistik här.

Annons:
Boostade odds: 9,0 på Barcelona eller 29,0 på Liverpool. Läs mer här. Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips: Straff utdöms i matchen – ja (3,20)

Vad är det för en match? Galen! Här kommer det bli att åka av. Barcelonas väloljade maskineri med Leo Messi i spetsen, för att inte underminera Philippe Coutinho samt Luis Suárez. Detta mot ett Liverpool med den fruktade topptrion bestående av Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané. Offensiva kraftpaket, två av världens främsta.

De första av två i dubbelmöten som detta tenderar ibland att bli av mer tillknäppt karaktär, men eftersom dessa parter står på varsin planhalva borde annat än en fartfylld och chansrik historia inte vara speciellt sannolikt.

Med dessa offensiver mot varandra kommer mycket handla om vem som vinner respektive kamp i straffområdena, framåt som bakåt. Kanske inte lika mycket på mitten, vilket annars brukar vara snackisen – vem vinner mittfältet?

Vad vi därmed lutar åt: att det kommer bli en hel del situationer i båda straffområden, dessutom med svårfångade och kvicka anfallspjäser. Det kan bädda för försvarare som kommer in sent i duellerna och i ett senare skede – straff(ar).

Allt över trippla insatsen för att vi ska få se minst en straffspark i matchen borde vara av värde. Nu får vi oddset 3,20 av Paf och där investeras polletterna.

Annons:
  Rygga reken hos Paf – Få 100 kronor omsättningsfritt i bonus!
Regler & villkor gäller.

Trupper, skador och avstängningar:

Saknas Barcelona: Rafinha
Osäkra: –
Saknas Liverpool: –
Osäkra: Fabinho, Roberto Firmino och Adam Lallana

Statistik i årets Champions League:

Barcelona:

Resultat: 7 vinster, 3 kryss och 0 förluster
Målskillnad: 23 mål framåt och 6 bakåt
Gruppspelsmotståndare: PSV, Tottenham Hotspur och Inter
Slutspelsmotståndare: Lyon och Manchester United

Liverpool:

Resultat: 6 vinster, 1 kryss och 3 förluster
Målskillnad: 18 mål framåt och 9 bakåt
Gruppspelsmotståndare: PSG, Napoli och Röda Stjärnan
Slutspelsmotståndare: Bayern München och Porto

 

Väntade startelvor: