Speltips Ajax – Atalanta 9/12: Avgörandet

Simon Pålsson Publicerat: 9 december 2020

En av onsdagens hetaste matcher spelas i Amsterdam när Ajax tar sig an Atalanta i Champions League den 9 december 2020.

Ajax - Atalanta

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Som neutral åskådare har men egentligen bara en önskan inför den sista omgången i gruppspelet, och det är att det ska fortsätta leva och att det fortsatt ska gälla väldigt mycket. Tack och lov är det precis så läget är inte matchen mellan Ajax och Atalanta.

Liverpool har som väntat tagit sig upp i ohotad serieledning och kommer inte bara att ta sig vidare till åttondelsfinal, utan också vinna den här gruppen i Champions League. Precis som väntat. Precis enligt planen.

Nu föll engelsmännen visserligen hemma mot Atalanta, och var illa ute två gånger om mot Ajax, men det är en styrka att vinna även i tider när man inte imponerar lika mycket.

Ajax och Atalanta har båda visat en otrolig höjd hittills, men problemet har varit jämnheten. Nu står Atalanta på åtta poäng, än mer än holländarna. Det gör att det för italienarna nu räcker med en poäng i den sista omgången för att sluta tvåa och gå till åttondelsfinal.

Med andra ord finns det ingenting annat än gasen i botten för Ajax, och det passar inte minst kontringsskickliga Atalanta. Här kan jag inte se någonting annat än en öppen historia och två lag som kommer gå stenhårt på knock.

Handikappspel i Champions League

Atalanta har haft oturen att få in coronasmitta i laget och det gör att man nu har två spelare borta inför den synnerligen viktiga matchen i Amsterdam. Här kan vi snacka helt fel läge att sakna några av sina återkommande spelare i startelvan. För i det här fallet rör det sig om Robin Gosens och Aleksey Miranchuk som inte kan spela.

Sedan tidigare har det italienska uppstickarlaget också Sam Lammers, Pierluigi Gollini och Mattia Caldara på sin skadelista. På det hela taget ett antal tunga namn och potentiella startspelare som nu inte kan vara med med andra ord.

Men om man ska vara ärlig finns det egentligen liknande problem i hemmalaget, som inte kan låta varken David Neres eller Noussair Mazraoui vara en del av startelvan den här gången. Det är två spelare som varit riktigt bra i Champions League under hösten. Mohammed Kudus är inte heller tillgänglig på grund av skada.

Det första mötet mellan lagen blev otroligt underhållande och det finns väl ingenting som pekar i en annan riktning än att detta möte också ska bli just underhållande. Atalanta fick vila i helgen och kanske var det vad man behövde för att få fart på spelet igen.

Jag tror att vi får se en rivstart och spelar över 1,25 mål (asian, första halvlek) till 1,78 gånger såsen hos MrGreen.

Speltips:

Speltips: Över 1,25 mål första halvlek (asian handicap)
Odds: 1,78
Bolag: MrGreen
Spelstopp: 18.55, onsdag 9 december 2020
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: