Speltips Ajax – Benfica 15/3: Favoriten håller

Martin Efvergren Publicerat: 15 mars 2022

Ajax är klara favoriter när man tar emot Benfica i åttondelsfinalen av Champions League. Matchen spelas tisdagen den 15 mars 2022 med avspark kl 21:00.

Ajax – Benfica

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajax har svarat för en imponerande säsong i både Champions League och Eredivisie. Resultaten har gått deras väg även den senaste tiden, men kanske har man tappat något i fokus.

Vi kan i alla fall konstatera att de, på sina tre senaste ligamatcher, har släppt in totalt sex mål. Det ska då ses i ljuset av att man bara har släppt in totalt 11 på sina 26 spelade ligamatcher. Man kommer nu från två raka 3-2-segrar mot Waalwijk och Cambuur. I båda de matcherna har man gjort det avgörande 3-2-målet på tilläggstid.

I ligamatchen före dessa två knappa vinster föll Amsterdam-laget med 2-1 mot bottenlaget Go Ahead Eagles. Man toppar emellertid alltjämt Eredivisie med två poängs marginal före PSV.

Nu väntar så de andra mötet mot Benfica i åttondelsfinalen av Champions League. När de möttes i Lissabon för cirka tre veckor sedan slutade det 2-2.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ajax är en klass bättre

För Benficas del så har säsongen inte utvecklat sig i rätt riktning. Det var en stark bedrift att man kunde knipa andraplatsen i Champions Leagues gruppspel före Barcelona, men därefter har det blivit rörigare.

I december valde ledningen att sparka tränare Jorge Jesus efter en cup-förlust mot Porto. Sedan dess leds laget av Nelson Verissimo och det har definitivt inte inneburit något lyft.

Sedan mötet mot Ajax vann Benfica sina två efterföljande ligamatcher, men i fredags tappade man återigen poäng då man spelade 1-1 hemma mot bottenlaget Vizela. I Primeira Liga ligger man på tredje plats med hela 12 poäng upp till serieledarna Porto.

I det första mötet av den här åttondelsfinalen var det Ajax som tog initiativet och ledningen två gånger om, men Benfica kunde kvittera två gånger om. På så vis är det nog Benfica som ska vara nöjdast med det resultatet, men de hade troligen behövt vinna på hemmaplan.

Ajax gäller nu som klara favoriter inför den här returen. Ett spel på att hemmalaget vinner matchen ger endast omkring 1.41 gånger insatsen.

Ajax har gått fram likt en maskin den här säsongen, men har alltså släppt in mer än hälften av sina totalt 11 mål i ligan på de tre senaste matcherna. Nu tror jag dock att man kommer höja sig.

Ajax vann samtliga matcher i CL-gruppspelet och jag räknar med att man kommer komma ut i ett tempo som Benfica kommer få svårt att hänga med i. Mitt spel blir att Ajax leder i halvtid och vinner matchen till 1.94 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Halvtid/Fulltid Ajax/Ajax
Odds: 1.94
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, tisdag 15 mars 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: