Speltips Ajax – Liverpool 21/10: Skrällchans

Simon Pålsson Publicerat: 21 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Liverpool har favoritskapet inför premiären borta mot Ajax, men kan behöva steppa upp för att vinna Champions League-mötet den 21 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

I egenskap av mästare för två säsonger sedan har den engelska storklubben Liverpool alltid stora förväntningar på sina axlar när man kliver in i ett gruppspel. Det är Champions League som för många av spelarna är den allra mest inspirerande uppgiften, inte minst sedan man vann det efterlängtade Premier League-guldet under förra säsongen.

Med en enorm offensiv bestående av spelare som Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané är det omöjligt att inte ha en omedelbar respekt för detta Liverpool. Men samtidigt är det ett lag som har hamnat lite i kläm under säsongsinledningen.

Nu senast åkte man nämligen på två tunga skador på nyckelspelare, i form av Thiago Alcantara och Virgil van Dijk. Den sistnämnda har av allt att döma dragit korsbandet eller motsvarande i sitt knä och tvingas till en operation som håller honom borta hela säsongen i stort sett. Det kanske kan bli någon form av comeback lagom till att titeln ska bärgas i antingen Premier League eller Champions League.

Däremot ser det ut att vara bättre med Thiago Alcantara, som även han åkte på en ordentlig smäll i derbyt mot Everton. Mittfältaren ska vara tillbaka ganska snart, men man lär inte ta några risker och ställa ut honom i den här matchen. Det kan vara skönt för honom att stanna hemma på brittisk mark och vila upp sig.

Vid sin sida på skadelistan har Virgil van Dijk också mittfältaren Alex Oxlade Chamberlain, samtidigt som Naby Keita, Alisson Becker, Joel Matip och Konstantinos Tsimikas står som osäkra kort. Det känns inte som att någon av dessa spelare finns med här.

Ajax kan ställa till det

För ett par säsonger sedan visade Ajax att man har en enorm höjd i sitt spel, och att man när allting prickar rätt och man har en gyllene generation rent av gäller som en outsider till att vinna hela Champions League. Det gör att man alltid måste ha respekt för den här klassiska klubben.

Men å andra sidan ska sägas att den här generationen av spelare inte är fullt så bra som för ett par år sedan. Efter att man tappat mittfältaren Donny van de Beek, talangen Frenkie De Jong och ett par andra monumentala pjäser är det helt enkelt inte samma lag än.

Däremot är det ett spännande lagbygge den här gången också och jag tror att man kommer att kunna ställa till det mot ett Liverpool som är lite skakat efter en svag säsongsinledning, och som nu alltså saknar sin viktige mittback.

Ajax +1 (asian handicap) spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson. Då är det pengarna tillbaka om man lyckas hålla nere en förlust till uddamålet.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ajax +1 (asian handicap)
Odds: 1,75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:0, onsdag 21 oktober 2020
TV:  viasatxtra logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: