Speltips Ajax – Midtjylland 25/11: Viktiga poäng

Simon Pålsson Publicerat: 25 november 2020

FC Midtjylland har noll poäng i Champions League, men borta mot Ajax den 25 november 2020 blir det tufft då holländarna behöver poäng.

Ajax - Midtjylland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


Det har i för sig bara spelats halva gruppspelet, men det känns redan nu som att vi har lärt oss en hel del om lagen som är med i den här upplagan, och i de flesta grupperna ter det sig allt mer som att det är mer eller mindre givet vilka lag som ska ta sig vidare.

Det kanske man inte riktigt säga om den här gruppen, med Ajax, Atalanta, Liverpool och danska nykomlingarna FC Midtjylland. Det är uppenbart att danskarna inte håller måttet och att man åker på rejält med däng i den svåra gruppen, men övriga tre lag slåss nu om det.

Liverpool har imponerande nog tre raka vinster och behöver bara en enda vinst till för att i praktiken vara klara. Det skulle vara precis vad man behöver för att närmsta veckorna kunna fokusera helt och fullt på Premier League.

Ajax och Atalanta står på fyra poäng vardera, och den gör att man inte har råd med onödiga poängtapp på slutet. FC Midtjylland är laget som man måste slå, och Ajax gjorde det senast, om än bara med uddamålet på bortaplan. Men uppenbarligen vet man hur man slår danskarna och det som också talar för Ajax är att man öser på i ligaspelet, med ett antal raka vinster nu på slutet.

En intressant sak med Ajax är att det i veckan kom ut uppgifter som gör gällande att man för diskussioner med sin tidigare spelare Markus Rosenberg, då i egenskap av agent till mittbackstalangen Anel Ahmedhodzic i Malmö FF. Kanske är det där vi får se 21-åringen framöver? Det är värt att notera, även om Ajax faktiskt har en riktig fin besättning i försvaret den här säsongen.

Odds på Ajax

När det gäller onsdagen möte med FC Midtjylland ser det ut som att Ajax kan formera i stort sett sitt bästa lag, även om Davy Klaassen nu är osäker efter att ha tvingats av helgens ligamöte med Heracles. Det står att han är osäker till spel och att han testas senare, men man vill nog inte ta några risker med den viktige spelaren. Samma sak gäller Noussari Mazraoui, som också han gick av skadad i helgen. Antony och Mohammed Kudus är två spelare som vi vet inte är med.

I bortalaget har Oliver Olsen och Kristian Riis inte kunnat delta i Champions League hittills och kan inte göra det här heller. Nu har även Evander lagts i kategorin spelare som inte kan medverka sedan han testats positiv för corona.

Ajax tog en välbehövlig vinst i Danmark senast och nu kommer man att gå tungt för att vinna den här matchen också. Det finns inte utrymme för ett poängtapp.

Ajax -1,25 (asian handicap) spelas till 1,64 gånger krämen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Ajax -1,25 (asian handicap)
Odds: 1,64
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 25 november 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: