Speltips Atalanta – Liverpool 3/11: Målspel

Simon Pålsson Publicerat: 2 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Liverpool har inlett Champions League på bästa sätt och kan nu åka vidare i toppen vid en vinst borta mot Atalanta den 3 november 2020.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Det är full fart som gäller i Champions League-gruppspelet, där vi på bara tre veckor alltså snart har avverkat halva gruppspelet. Det får man ta och lyfta på hatten för till spelarna som helt enkelt orkar det tempot.

Men frågan är om det kommer att få några effekter?

Det vi har sett om helgerna är att många spelare vilas, och kanske finns det också en risk att spelare som ska iväg på landslagsuppdrag vilas här på tisdagen och onsdagen? Speciellt i lagen som sitter bra till redan nu.

Liverpool har tagit två raka vinster, bland annat en målsnål uddamålsvinst borta mot Ajax, som gör att man redan nu känns som att man har en fot i slutspelsfasen. Det gör troligen att man inte känner samma stress inför matchen mot Atalanta.

I hemmalaget då? Jo, man har fyra poäng och sitter också ganska bra till. En vinst skulle vara väldigt bra inför fortsättningen, med tanke på att det som nu väntar är dubbla matcher mot Liverpool.

Ingen målfest igen

Marten de Roon har varit en av de bästa spelarna under inledningen på den här säsongen i Atalanta, och inte minst när det kommer till matcherna i Champions League har han varit bra. Men nu är han skadad och kommer inte att spela tisdagens match. Mattia Caldara har varit borta under en längre tid och är inte heller tillbaka.

Alejandro Gomez och Luis Muriel fick bara en halvlek var senast och kanske ska starta här. Kanske var det därför man valde att vila spelarna lite mer? Det återstår att se hur hemmalaget ställer upp, men vi vet att man i sina bästa stunder kan hota de flesta lagen.

Nu möter man ett Liverpool som inte är enkla att slå, men som har uppenabra problem med sin defensiv för närvarande. Det räckte ändå långt i helgens ligaomgång, men kom ihåg att man har mittbacken Virgil van Dijk och den tillfälle ersättaren Fabinho skadade. Joel Matip ser inte heller ut att vara redo för spel än.

I övrigt bör man ha med sig att Thiago Alcantara, Konstantinos Tsimikas, Alex Oxlade Chamberlain och Naby Keita inte spelar. Nathaniel Phillips får inte spela i Champions League.

Efter två raka vinster är det ingen fara på taket om Liverpool förlorar här, och jag tror på en ganska öppen historia med två offensivt balanserade lag. Däremot har Liverpool haft en tendens att stänga till matcherna mot offensiva lag och spelbolagens övertro på mål kan bli kostsam.

Under 3,5 mål spelas till 1,92 gånger smeten hos Betsson.

Atalanta - Liverpool

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: