Speltips Atalanta – Midtjylland 1/12: Vinst eller inget

Simon Pålsson Publicerat: 1 december 2020

Atalanta måste gå för tre poäng hemma mot danska FC Midtjylland den 1 december 2020. Det här kan avgöra ödet i Champions League.

Atalanta - FC Midtjylland

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen.


När Champions League-gruppspelet skulle vända på mitten förra veckan såg det ganska mörkt ut för Atalanta, som på tre omgångar bara tagit fyra poäng, förlorat helt fel match och satt sig i en prekär situation inför fortsättningen. Som om det inte vore nog med det skulle man möta gruppens bästa lag Liverpool på bortaplan.

Men från ingenstans, eller egentligen tack vare sitt fantastiska grundspel, kunde Atalanta plötsligt bortaslå ett aningen lamslaget och skadeskjutet Liverpool med stabila 2-0 och göra en stark insats över 90 minuter. Det får man ta och lyfta på hatten för.

Det bidrar egentligen till många saker. Nu lever den här gruppen, både generellt och framförallt för Atalantas del. Däremot ska det mycket till för att man ska ta sig till slutspelet fortfarande, och Liverpool har fortfarande i princip ena foten i åttondelsfinalen.

Liverpool behöver bara en trepoängare till för att vara säkra och då ska man alltså möta jumbon FC Midtjylland i den sista omgången. Det kommer man inte att bomma.

Däremot behöver Atalanta bara försöka ta fler poäng än Ajax, och det faktum att man möter laget i den sista omgången gör att man har allting i egna händer. Men en vinst mot FC Midtjylland skulle räcka för att man ska sätta sig ett bra läge.

Atalanta gör processen kort

Dessa båda lag spelade mot varandra för ett par veckor sedan och då kunde Atalanta snabbt städa av sina motståndare med hela 0-4. Det blev löjligt uppenbart att det är klasskillnad på lagen.

FC Midtjylland har vägt otroligt lätt i samtliga sina matcher och har i mitt tycke inte varit redo för det här steget. Det är tydligt att man hamnat i en mardrömsgrupp, men det är lika tydligt att det här är första vändan på den här nivån. Det tar tid att lära sig.

Det må ha gått fyra matcher, men jag har svårt att se hur man ska kunna rubba Atalanta med den ringa erfarenhet man har lyckats samla på sig nu.

Atalanta kan sakna Ruslan Malinovskiy och Aleksey Miranchuk med corona, samtidigt som Mattia Caldara och Pierlugi Gollini fortsatt är skadade. Men tappen i bortalaget är värre, med avstängning på Erik Sviatchenko, samt coronasmitta på Jens Cajuste och Evander. Tungt, tungt.

Atalanta -1,75 (asian handicap) spelas till 1,68 gånger såsen hos Betsson.

Speltips:

Speltips: Atalanta -1,75 (asian handicap)
Odds: 1,68
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 1 december 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: