Speltips Atletico Madrid – Porto 7/9: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 6 september 2022

Precis som förra säsongen ställs Atletico Madrid och Porto mot varandra i gruppspelet i Champions League. Matchen spelas onsdagen den 7 september 2022 med avspark kl 21:00.

Atletico Madrid – Porto

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Atletico de Madrid kunde till slut knipa tredjeplatsen i La Liga förra säsongen, men det var en säsong där man blandade och gav på ett sätt som vi vant oss vid att det här laget inte gör. Den här säsongen har man, till viss del, inlett på ett liknande sätt.

I premiären av La Liga stod man för en övertygande insats då man slog Getafe med 3-0 på bortaplan. Därefter kom man inte upp i samma nivå då man föll med 2-0 hemma mot Villarreal. Sedan har man spelat två raka bortamatcher där man först slog Valencia med 1-0 och i helgen spelade man 1-1 mot Real Sociedad.

Förra säsongen lyckades Atletico Madrid, med nöd och näppe, ta sig vidare från gruppspelet i Champions League efter att ha besegrat Porto i den sista omgången. Nu ställs de mot varandra igen i en grupp, som på förhand, ser något enklare ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jämna matcher förra säsongen

I CL-gruppspelet förra säsongen hade Porto och Atletico Madrid ett väldigt starkt Liverpool samt AC Milan som övriga motståndare. Den här säsongen är de övriga två lagen Leverkusen och Club Brugge vilket gör att chanserna till avancemang ser bättre ut på förhand.

De regerande portugisiska mästarna FC Porto har fått en hyfsat start även på den här säsongen. Enda plumpen i protokollet är förlusten borta mot Rio Ave i den näst senaste omgången, de övriga fyra ligamatcherna har man vunnit. I lördags kunde man studsa tillbaka och besegra Gil Vicente med 2-0 borta.

Det var till slut Atletico de Madrid som drog det längsta strået då de här båda lagen gjorde upp om andraplatsen i gruppen i Champions League förra hösten. Det första mötet i Madrid slutade då mållöst medan Atletico kunde vinna med 3-1 borta i den sista och direkt avgörande gruppspelsmatchen. Det blev då en händelserik avslutning där tre av målen gjordes på tilläggstid.

När de nu möts igen är det Atletico Madrid som gäller som favoriter. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.81 gånger insatsen.

Som jag ser det är dock något ovisst var man har Atletico Madrid för tillfället. På pappret är man förstås det bättre laget, men förra säsongens möten var jämna och täta matcher och Porto bör aldrig underskattas i den här typen av matcher.

Jag tror att Sergio Conceicaos manskap kan stå upp på ett bra sätt här. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.68 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, onsdag 7 september 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: