Speltips Ballkani – Ludogorets 11/7: Klar favorit

Axel Sjödin Publicerat: 11 juli 2023

De regerande kosovanska mästarna KF Ballkani ställs mot den bulgariska storklubben Ludogorets i Champions Leagues första kvalrunda.

Ballkani - Ludogorets

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

De bulgariska jättarna Ludogorets har prenumererat på ligatitlar i Bulgarien under det senaste decenniet och har gång på gång lyckats ta sig ut i Europa. Med tanke på deras resultat under senare år är det överraskande att de inte är större favoriter än vad de är mot Ballkani på tisdag.

Ludogorets har regelbundet lyckats ta sig ut i Europa, även innan tiden då Conference League fanns, vilket har öppnat dörren för många fler klubbar. Förra året var de i Europa League där de slutade trea i gruppen och slog Roma i sin inledande hemmamatch. De har med andra ord en högstanivå som Ballkani inte är nära.

Ludogorets har dock inte spelat en tävlingsmatch på lite drygt en månad efter att de säkrade sin tolfte raka ligatitel tidigt i juni. Detsamma gäller dock Ballkani, men i och med att säsongen inte är igång för något av lagen kan det möjligtvis bädda för en överraskning.

Bulgarerna har dessutom hunnit tappa sin stora målskytt Igor Thiago, som de sålde dyrt till Club Brügge nu i början av transferfönstret. De har dock förstärkt med ett par stabila äldre spelare som bör kunna förstärka truppen direkt och bör vara redo för kommande kvalspel.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ludogorets lär bli numret för stort

Ballkani har i sin tur vunnit den kosovanska ligan två år i rad, men Kosovos liga är inte direkt känd för att hålla någon högre kvalitet. De lyckades åtminstone ta sig ut i Conference League förra året, där de ställdes mot Sivasspor, Cluj och Slavia Prag, men de slutade sist i gruppen med god marginal och kommer förmodligen att få det tufft att nå till någon form av gruppspel i år.

De avslutade säsongen i slutet av maj på ett bra sätt, men allt vad form heter kommer att vara svårt att sia om när det har hunnit bli juli. Det är fortfarande i mångt och mycket samma trupp som lyckades knipa ligatiteln i våras, utöver att de tappat den erfarne mittbacken Rustem Hoxha till den albanska ligan, vilket var en av deras bättre spelare.

Ballkani har fortfarande mycket att bevisa internationellt för att kunna mäta sig med en klubb som Ludogorets. Det finns som sagt en del ovisshet kring form i och med att säsongen inte har börjat för något av lagen, men när oddsen på den raka tvåan går att hitta för 1.91 gånger pengarna hos Bet365 är det svårt att motstå ett spel på Ludogorets.

  Rygga spelet hos Bet365 – Hämta upp till 1250kr i spelkrediter!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Ludogorets vinner
Odds: 1.91
Bolag: Bet365
Spelstopp: 20:45, tisdag 11 juli
TV: 
Stream: