Speltips Barcelona – Dynamo Kiev 4/11: Corona i laget

Simon Pålsson Publicerat: 4 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona har inte trummat igång maskinen helt, men kanske får islossning hemma mot ett coronadrabbat Dynamo Kiev den 4 november 2020.

  Rygga vårt speltips hos Betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

18+ år Regler & villkor gäller Stödlinjen

Det går inte att blunda för att corona har en stor påverkan på fotbollen just nu och inför matchen borta mot FC Barcelona har ukrainska Dynamo Kiev många spelare som ser ut att missa matchen av den anledningen. Det är någonting som jag återkommer ytterligare till senare i det här speltipset.

Efter två spelade omgångar har FC Barcelona skaffat sig ett grepp om en slutspelsplats i den här gruppen och det måste man ta och imponeras av. Med vinster mot Juventus och Ferencvaros har man löst det där greppet som man nu inte vill släppa.

Nu väntar dubbla matcher mot Dynamo Kiev och en vinst skulle göra att man redan nu skaffat sig ett försprång som jag tror kan räcka långt. Men om man dessutom vinner matchen i den ukrainska huvudstaden sen är det som upplagt för en enkel resa fram till åttondelsfinalen.

FC Barcelona snubblar en aning i det inhemska ligaspelet och har inte råd att tappa fler poäng där på ett tag. Att då döda gruppspelet i Champions League så tidigt som möjligt vore ett perfekt sätt att förbereda sig inför fortsättningen på säsongen, och kunna fokusera på en sak i taget på ett tydligare sätt.

Dynamo Kiev gjorde en ganska okej insats mot Juventus och tog en poäng mot Ferencvaros, men det känns som att man får rikta in sig på att försöka nå tredjeplatsen här.

Corona kan avgöra matchen

Philippe Coutinho öppnade den här säsongen som en given nyckelspelare och fick starta match efter match för det FC Barcelona som hade byggt om en hel del i truppen. Men nu har brassen dragit på sig en skada som gör att han inte kan spela. Samuel Umtiti och målvakten Marc-André ter Stegen däremot har inte kunnat spela alls än. Det är spelare som inte heller finns med mot Dynamo Kiev, av förhandsrapporterna att döma. ronald Araujo kommer att testas sent.

En faktor som man har fått lära sig att hela tiden ha med sig under den hör hösten är den med corona, smitta och vilka spelare i lagen som eventuellt inte kan spela av den anledningen. Det finns från officiellt håll hårda bestämmelser om vad som gäller, hur testningen ska gå till och vad som krävs för att en spelare ska kunna återgå till spel efter att ha varit smittad. Just nu befinner sig ukrainska Dynamo Kiev mitt i den väldiga cirkusen som det innebär att ha flera smittade spelare.

Mikkel Duelund, Denys Harmash, Oleksandr Karavaev, Heorghiy Giorgi Tsiatishvili, Tudor Baluta, Goergi Bushchan, Vitalii Mykolenko, Denys Bokyo, Mykola Shaparenko….. Ja, det är alla spelare som enligt den officiella rapporten har dragit på sig corona och som inte finns med i Spanien av den anledningen. Det rör sig inte minst om båda målvakterna som brukar utgöra matchtruppen. Som om det inte vore nog med det har Serhiy Sydorchuk också blivit avstängd och kommer inte till spel just därför. Mykyta Burda och Volodymyr Kostevych spelar inte av skadeskäl.

Det rör sig totalt om minst en halv startelva som inte kommer till spel, och förmodligen lite mer än så. Dynamo Kiev blir alltså ordentligt försvagade.

FC Barcelona -2,5 spelas till 1,75 gånger såsen hos Betsson.

FC Barcelona - Dynamo Kiev

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: