Speltips Barcelona – Ferencvaros 20/10: Vilar man Messi?

Simon Pålsson Publicerat: 20 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

FC Barcelona kan vila ett antal tunga spelare inför tisdagens premiär i Champions League hemma mot Ferencvaros den 20 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är äntligen dags för oss att åter njuta av några stora giganter som ger sig in i den finaste av klubblagsturneringar. På tisdagen kör Champions League igång igen, och det kan smälla ordentligt runt om i Europa är min känsla.

Men faktum är att det också råder viss osäkerhet inför tisdagens möte mellan FC Barcelona och det ungerska laget Ferencvaros, som tog sig till Champions League efter att bland annat slagit ut svenska mästarna Djurgården lekande lätt i den första kvalomgången.

Därefter har man haft viss tur, lite stolpe in och en fin defensiv som gjort att man också passerat lag som Celtic på sin resa fram. Det måste man ändå ta och lyfta lite på hatten för. Det här är bevisligen ett lag som har satsat hårt för att nå ända hit.

Men frågan är nu hur hårt FC Barcelona satsar på den här matchen? I helgen är det äntligen dags för säsongens första El Clasico och med tanke på att det inte ser helt sprudlande ut i ligaspelet för topplagen känns det som en match som verkligen sticker ut, inte minst för att positionera sig.

Blir det därför läge att vila några nyckelspelare, däribland Lionel Messi? Det har hintats, och framför allt har det tisslats och tasslats om att så kanske blir fallet.

Odds på Barca

FC Barcelona har en trupp som utan tvekan är både två, tre och sju gånger starkare än den som Ferencvaros har att tillgå. I sig borde det räcka som motivering till att den spanska storklubben ska städa av det här motståndet, men det finns såklart andra anledningar också.

Men det man möjligen ska ha med sig är att FC Barcelona trots allt inte kan formera sin allra starkaste elva. Tre spelare som jag tror hade startat om de hade varit skadefria finns inte med i matchtruppen inför det här mötet. Marc-André ter Stegen, Samuel Umtiti och Jordi Alba har alla inlett säsongen utanför trupperna som tagits ut till matcherna.

I bortalaget ska det enligt den officiella rapporten inte finnas några frånvarande spelare, men man har sett mörkningar förr. Å andra sidan är det tveksamt om den typen av tjuv- och rackarspel ens har någon plats i dessa sammanhang när ungrarna redan är såklar underdog?

Min känsla är att FC Barcelona får en ganska rolig dag på jobbet här, även om det kan vara så att ett antal tongivande spelare vilas. Det är åtminstone det som det pratas om inför att det ska spelas match mot Real Madrid i helgen, som sagt.

Ferencvaros +3,25 (asian handicap) spelas till 1,63 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Ferencvaros +3,25 (asian handicap)
Odds: 1,63
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, tisdag 20 oktober 2020
TV:  viasatsport logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: