Speltips Barcelona – Juventus 8/12: Skrälltipset

Simon Pålsson Publicerat: 8 december 2020

Skrällen lokaliseras inför matchen mellan FC Barcelona och Juventus i Champions League tisdagen den 8 december 2020.

FC Barcelona - Juventus

18+ år. Regler & villkor gäller. Stödlinjen.

Det här var som upplagt för en perfekt avslutning på en grupp som man tidigt kände skulle domineras av FC Barcelona och Juventus. Redan när lottningen kom kändes det osannolikt att Ferencvaros eller Dynamo Kiev skulle ha någonting att säga till om.

Visst, man kan hävda att båda lagen gjort ganska okej insatser då och då, och möjligen att man i stunder spelat en fotboll som var överraskande stark mot två av världens bästa lag, men i slutändan har det aldrig varit nära några skrällar. Juventus har städat av båda lagen fyra gånger om, och FC Barcelona likaså.

Med tanke på att det här är två lag som båda har haltat ganska betänkligt i det inhemska ligaspelet får man ta och imponeras av förmågan att städa av det internationella motståndet. Men det är också det som rutin gör med lag.

FC Barcelona vann dessutom med 2-0 borta mot Juventus och sitter därmed i förarsätet här. Man har dessutom sju mål bättre målskillnad, och har gjort fem mål fler än italienarna. Det är som upplagt för gruppvinst för katalanerna alltså.

Det gör att matchen inte gäller så mycket och att båda lagen kan spela ganska avslappnat. Men Cristiano Ronaldo, som inte fanns med senast det begav sig, vill nog överglänsa Lionel Messi i alla fall. Det är en chans han aldrig tänker låta rinna honom ur händerna.

Odds på Juventus

FC Barcelona stod alltså återigen för en svag insats i helgen och det är uppenbart att man har haft svårt att hantera de många tapp som laget har haft på senare tid. Det gör att man får formera om i laget och så fort man spelar mot bättre lag blir det en faktor som påverkar utgången i matcherna på ett tydligare sätt.

Det kommer också att kunna bli en faktor inför det här mötet, när Gerard Pique, Ansu Fati och Sergi Roberto inte kan komma till spel. Det tror jag har störst påverkan på defensiven, som blir sämre när härföraren Gerard Pique inte finns med. Visst, det är en aningen överskattad spelare, men det är ett klart bättre alternativ än Ronald Arauoja, som varit skadad länge, som troligen ersätter. Oscar Mingueza är ett ännu sämre alternativ.

Det finns vissa förhoppningar om att Samuel Umtiti ska spela snart, men det blir inte här. Jag tror inte heller att Ousmane Dembele testas, även om hans skada i helgen troligen inte var så allvalig.

I helgen fick Juventus klara sig utan Alvaro Morata, som då var avstängd. Men anfallaren väntas komma in i spel och i startelvan här. Cristiano Ronaldo missade det senast mötet med FC Barcelona och är sin vana trogen nog sugen på att visa sig på styva linan här. Merih Demiral, Giorgio Chiellini och Gianluigi Buffon är alla borta med skador.

Det finns en liten, liten chans för Juventus att vinna gruppen men då måste man vinna med minst fyra mål här. Det känns kanske inte som det troligaste alternativ. Å andra sidan har båda lagen ingenting att förlora här.

Juventus draw no bet spelas till 2,50 gånger såsen hos CampoBet. I mina ögon är det ett perfekt läge att skrälla lite på Camp Nou.

Speltips:

Speltips: Juventus draw no bet
Odds: 2,50
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 13:00
TV:  tvsex logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: