Speltips Basaksehir – Leipzig 2/12: Avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 2 december 2020

RB Leipzig har all press på sig inför mötet med Istanbul Basaksehir, som i för sig också måste vinna i Champions League den 2 december 2020.

Istanbul Basaksehir - RB Leipzig

18+ år – Regler & villkor gäller. Stödlinjen.


Det är lite mer än halva gruppspelet avklarat och det som vi nu går in i är den avgörande fasen, med två matcher som kommer att avgöra ödet för samtliga lag. Det finns ett par ensidiga grupper där båda lagen redan är klara för åttondelsfinal, men det lever ordentligt i ett par andra av grupperna.

Spontant känns det som att gruppen med Istanbul Basaksehir, Manchester United, Paris Saint-Germain och tyska RB Leipzig är den grupp som lever allra mest. Det är Grupp H vi pratar om och inför avslutningen har samtliga fyra lag chansen att nå åttondelsfinal.

Sämst är läget såklart för turkarna, som med tre poäng är i botten, men som kan ta sig upp jämnsides och förbi RB Leipzig efter onsdagens match. Om då Manchester United samtidigt slår PSG ser det lovande ut.

Å andra sidan har inte Istanbul Basaksehir haft mycket att säga till om hittills, även om man råkade vinna hemma mot Manchester United.

RB Leipzig föll tungt senast, men har varit ganska starka i gruppspelet, förutom borta mot Manchester United när man klappade igenom fullkomligt. Nu tror jag att man kör en mer försiktig approach till matchen. Man har inte råd att förlora här, och man har inte råd att skänka bort något i onödan.

RB Leipzig är favoriter

Istanbul Basaksehir har dels inte den allra mest kända spelartruppen och kanske inte flest spelare som verkligen känns igen av den breda fotbollspubliken, men man saknar också riktigt stora stjärnor eller spelare som på ett individuellt plan kan bära laget själva. Å andra sidan har man ett bra kollektiv, som har visat sig i ett par av matcherna hittills.

Med det sagt ska man komma ihåg att man nu inför den här matchen kan sakna ett par tunga spelare. Enzo Vrivelli och Mehmet Topal kommer att testas i ett senare skede, samtidigt som Danijel Aleksic har dragit på sig corona och inte kan spela av den anledningen. Sedan tidigare är Junior Caicara skadad.

Det går att säga en hel del om inledningen på den här säsongen för Konrad Laimer och Lukas Klostermann, men det har inte blivit särskilt lyckat med skador som har gäckat båda spelarna under hela hösten. Nu saknar RB Leipzig dessutom Benjamin Henrichs och Hee-Chan Hwang.

Som läget i tabellen är måste bortalaget gå för att vinna här. I hemmamötet satt vinsten hyfsat långt inne, men då grejade man det till slut.

RB Leipzig vinna mot noll spelas till 2,70 gånger såsen hos Betfair.

Speltips:

Speltips: RB Leipzig vinner mot noll
Odds: 2,70
Bolag: Betfair
Spelstopp: 18:55, onsdag 2 december 2020
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: