Speltips Bayern Munchen – Barcelona 8/12: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 8 december 2021

FC Bayern gästas av ett FC Barcelona som troligen måste vinna för att försvara sin andraplats i Champions League-gruppen. Matchen spelas onsdagen den 8 december 2021 med avspark kl 21:00.

Bayern Munchen – Barcelona

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bayern Munchen toppar grupp E efter att man tagit full pott i överlägsen stil inför den sista omgången. Tyskarna är därmed redan klar gruppetta medan Barcelona och Benfica gör upp om andraplatsen i gruppen.

I den sista rundan tar Benfica emot jumbon Dynamo Kiev på hemmaplan medan Barcelona alltså ställs mot redan klara gruppsegraren FC Bayern på bortaplan. Barca har två poängs försprång till Benfica men ställs mot en, på pappret, svårare motståndare. Därtill har Benfica fördel vad gäller inbördes möten mot Barcelona. Det gör att ett kryss inte kommer att räcka för katalanerna om Benfica vinner sin match.

Barcelona åkte på sina första förlust under Xavis ledning då man föll med 1-0 mot Real Betis i lördags. I den senaste omgången av Champions League slutade mötet mot Benfica på Camp Nou mållös.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Barca behöver sätta defensiven

För Bayern Munchens del betyder den här matchen ingenting för slutställningen i gruppen. Man lär dock gärna fullborda det här gruppspelet med idel segrar och sätter käppar i hjulen för Barcelona är säkert något man gärna gör.

FC Bayern kommer emellertid från en tuff batalj i seriefinalen mot Dortmund i lördags. Man vann då på bortaplan med 3-2 och kunde dryga ut sin serieledning till fyra poängs marginal.

Med den matchen bakom sig och ett tätt spelschema har nu Julian Nagelsmann möjligheten att rotera sitt manskap. Det gjorde man dock inte i någon större utsträckning i den senaste CL-omgången, trots att man redan då vara klara gruppsegrare.

När Ronald Koemans Barcelona tog emot FC Bayern i den första gruppspelsmatchen i mitten av september var det klasskillnad mellan lagen. Tyskarna vann då med klara 3-0. Frågan är nu om Barcelona har blivit tillräckligt mycket bättre sedan dess för att kunna lösa den här kniviga uppgiften och rädda ett vidare avancemang i Champions League. Insatsen mot Real Betis i helgen talar inte för det.

Känslan är att om FC Bayern verkligen vill vinna den här matchen så gör de det. Saknar de den rätta motivationen har Barca en chans om de sätter sin defensiv.

Barcelona har hållit nollan i de tre senaste CL-matcherna och det har gjorts under 2.5 mål i 7 av deras 10 senaste matcher. FC Bayern är förstås mer målglada men det har gjorts under 3.5 mål i 4 av deras 5 senaste matcher. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 3.5 mål i den här matchen till fina 1.87 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3.5 mål
Odds: 1.87
Bolag: Betsson
Spelstopp: 21:00, onsdag 8 december 2021
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: